joi, 24 februarie 2011

Nu mai aruncati banii pe fereastra

Catre toti cei interesati

La fiecare etapa a bataliei juridice, dupa ce SCMD a initiat si castigat ceva, au aparut voitorii de bine gata sa o ia de la inceput, pe sume piperate, ca sa se obtina ceea ce era deja obtinut.
Cei care se dau de ceasul mortii acuzandu-ne, din ordin basescian, de delapidari si fraude,  in conditiile in care cotizatia lunara, de valoarea unui pachet de tigari, este utilizata in proportie de 90% pe procese si actiuni, au dat cu multa larghete sume reprezentand cotizatia pe 10 - 60 de ani ca sa obtina vant.
Va informam prin prezenta ca, in ceea ce priveste Legea 119/2010, pe 18 martie vom fi la a treia infatisare pe fond, alaturi de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.
In ceea ce priveste OUG 1/2011, dl. avocat Costel Galca garanteaza ca Guvernul nu mai are nici o sansa deoarece a mers din incalcare in incalcare a legilor pana la blocare totala. Procesele vor continua in tara si vom castiga in tara.
Referitor la Curtea Europeana de Justitie de la Luxemburg, dl avocat Costel Galca este singurul roman care a lucrat vreodata acolo. Vom actiona si acolo, in grup foarte restrans, dar in numele intregului sindicat, pe discriminare, deoarece in momentul in care ai introdus actiunea la Luxemburg toate procesele din tara se suspenda.
In acesta situatie, la Luxemburg vor actiona cateva persoane in numele SCMD suspendandu-si actiunile personale in instanta. Va atragem insa atentia ca in afara transferului de pensie dintr-o tara in alta, legislatia europeana privind pensiile, datorita marilor diferente de la tara la tara, inca nu este reglementata.
In concluzie, chiar daca vom fi injurati, ca de obicei, atragem atentia celor interesati ca, daca declanseaza actiuni personale, risca sa nu castige nimic la Luxemburg si sa piarda totul in tara.
Sindicatul va actiona si la Luxemburg si in tara si garanteaza victoria, chiar si intr-o tara anormala ca Romania, in care Guvernul a introdus dementa juridica.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea Dogaru

joi, 17 februarie 2011

Comunicat Departament Juridic, nr. 4 din 17.02.2011

În atenția tuturor secretariatelor filialelor SCMD aflate sub asistența și reprezentarea juridică a avocatului Costel Gâlcă, plus filialele din Focșani, Târgoviște și Miercurea Ciuc
(1) Vă comunicăm modelul de împuternicire pe care fiecare membru de sindicat, în două exemplare,  trebuie să-l completeze la introducerea acțiunilor în instanță.
            (2) Aceste împuterniciri NU SE DEPUN la actualele acțiuni de anulare a deciziilor de recalculare a pensiilor, respectiv pentru Pasul 1a).
(3) O împuternicire se introduce în plicul cu documentele de la Pasul 1b), pentru acțiunile viitoare de anulare a deciziilor de recalculare a pensiilor.
(4) O împuternicire se introduce în plicul cu documentele pentru acțiunile ce se vor formula împotriva deciziilor de revizuire a pensiilor, care vor fi emise în temeiul Ordonanței de Urgență  a Guvernului nr.1 / 2011. 

Domnule Preşedinte,
            Subsemnatul ………………………………………………….., domiciliat în ……………………………………………….............................................................................., CNP…………………………………………………, pensionar MAI/MApN/SRI, prin prezenta:
Împuternicesc conducerea SCMD să întreprindă toate demersurile necesare, precum şi orice acţiune prevăzută de lege, inclusiv de a formula acţiune în justiţie în numele meu, în vederea apărării drepturilor ce decurg din calitatea mea de pensionar militar.
Data,                                                                                                Semnătura,
DOMNULUI PREŞEDINTE AL SCMDluni, 14 februarie 2011

Comunicat Departament Juridic, nr 3 din 14.02.2011In urma discutiilor din sedinta Departamentului Juridic din data de 11.02.a.c. au rezultat urmatoarele concluzii:
1.     Actiunea in anularea deciziilor de recalculare a pensiilor isi urmeaza cursul prevazut in Ghidul cu proceduri, asa cum a fost modificat. In concluzie, filialele SCMD vor continua procedura de procesare a documentelor si vor introduce actiunile in anulare ca obiectiv principal.
2.     Pentru centralizarea situatiilor din tara si verificarea nominala a reclamantilor (membrii SCMD) presedintii de filiale vor transmite prin posta, pe CD/DVD,  pe adresa S.C.M.D., B-dul. Poligrafiei nr.4, sector 1, Bucuresti, cod 013705, listele celor care au fost introdusi in actiunile judecatoresti. Tabelele vor cuprinde:
-          Nume/prenume…..cnp………..nr. dosar ……..termen de judecata……..
Datele vor fi postate pe site-ul av. Galca Costel in vederea consultarii de catre cei interesati.
3.     S.C.M.D. va intreprinde demersuri pe langa cele trei case de pensii sectoriale, in sensul ca deciziile de revizuire ce urmeaza a fi emise in temeiul O.U.G. nr.1/2011, sa fie insotite (la anexe) de actele care justifica perioada de cotizare si veniturile avute in vederea calculului cuantumului pensiei. Vom solicita ca documentele anexate sa fie certificate de organele abilitate, respectiv de catre responsabilul compartimentului financiar, juridic si vizat de organul de control financiar preventiv. Pe decizii sa se treaca numele in clar al persoanei care semneaza decizia.
4.     O.U.G. nr. 1/2011 va face obiectul unei exceptii de neconstitutionalitate, motiv pentru care pana la data de 17.02.a.c. membrii si consultantii Departamentului Juridic vor identifica temeiuri de neconstitutionalitate, care vor fi avute in vederea formularii exceptiei.
5.     Filialele care doresc sa-si aduca aportul in acest sens, pot trimite propuneri concrete de neconstitutionalitate ale OUG nr. 1/2011 la adresa de e-mail: ioanstate20052005@yahoo.com, pana la data de 17.02.a.c.DEPARTAMENT JURIDIC AL
S.C.M.D.

14.02.2011