miercuri, 26 iunie 2013

In atentia rezervistilor militari proveniti din MAI



Departamentul Juridic intentioneaza sa initieze o actiune civila in instanta, pentru membrii de sindicat proveniti din cadrul MAI, avand ca obiect recuperarea celui  de-al 13-lea salariu pentru anul 2010, care ar fi trebuit platit in anul 2011.
Membrii de sindicat interesati isi pot exprima in mod explicit aceasta alegere  sunand , dupa data de 10 iulie a.c., la telefon 0736601143. 

SEF DEPARTAMENT JURIDIC,
Col. (r) Caloian Monica

miercuri, 12 iunie 2013

Onorariul de succes in procesele pe recalculare

         In conformitate cu prevederile contractului nr. 2 din 2011 dintre SCMD si Cabinetul de avocatura C. Gilca si R. Vasiliu, membrii de sindicat care au obtinut o decizie favorabila in dosarele care au avut ca obiect contestarea deciziilor de recalculare a pensiilor au obligatia individuala de a achita catre avocati un onorariu de succes in valoare de 150 lei+tva (186 lei). Aceasta suma de bani se poate achita intruna dintre urmatoarele modalitati:
- direct la sediul cabinetului de avocatura din Bdul C. Coposu nr. 4, Bl. 105A, sc. 4, et. 3, ap. 99, Sector 3, Bucuresti, telefon 031 432 7010;
- in contul bancar al cabinetului  de avocatura, respectiv nr.: RO12INGB0000999902456347, Banca ING. In ordinul de plata se va trece numele si prenumele platitorului, cnp si mentiunea “Onorariu de succes”;
- la sediul SCMD, Bdul Poligrafiei nr. 4, Sector 1, Bucuresti.
         Solicitam colegilor nostri din Bucuresti si Ilfov care au avut procese pe recalculare in care au fost reprezentati de avocatii cabinetului mentionat sa consulte tabelul nominal afisat pe site-ul departamentului (clic aici) si in situatia in care nu au de achitat acest onorariu pana in prezent sa procedeze in consecinta. Mentionam ca tabelul a fost actualizat la sfarsitul lunii mai a.c. Deciziile civile ale CAB, pe masura primirii lor in varianta electronica de la cabinetul de avocatura, se pot ridica de la sediul central al SCMD.
         Detalii despre aceasta problema puteti solicita reprezentantilor Departamentului Juridic.

COORDONATORUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC
COL (r) Caloian M.
        

marți, 11 iunie 2013

Stadiul PL- x nr. 109/2012

                                          
        Ieri, 10.06.2013, la Camera Deputatilor s-au desfasurat sedinta comuna a Comisiei pentru  munca si protectie sociala si a Comisiei pentru buget unde era planificat sa se dezbata si sa se adopte avizul care trebuia dat proiectului de lege  PL-x nr. 109/2012, pentru abrogarea/modificarea cap. IV din Legea 329/2009. Din pacate, trebuie sa repetam ca in pofida eforturilor reprezentantei SCMD prezenta la sedinta, membrii comisiei au stabilit sa amane dezbaterea  pana la finalizarea procesului legislativ cu privire la proiectul legii reparatorii.
          Situatia privind stadiul celor doua proiecte de lege pe care le asteptam a fi adoptate in aceasta perioada va fi analizata in sedinta Comitetului Director din 14.06.2013.
      
COORDONATOR AL DEPARTAMENTULUI JURIDIC

Col (r) CALOIAN M.

marți, 4 iunie 2013

STADIUL ADOPTARII IN CAMERA DEPUTATILOR A PLx – 164/2013

       Astazi dupa amiaza  la Camera Deputatilor, in prezenta reprezentantilor SCMD, au continuat dezbaterile pe comisii cu privire la acordarea avizelor de specialitate la proiectul de lege PLx-164/2013. Comisia pentru egalitatea de sanse a dat aviz favorabil, cu mentiunea ca a respins toate amendamentele prezentate, fiind practic de acord cu continutul proiectului asa cum a fost votat in Senat. Problemele au aparut in Comisia pentru munca si protectie sociala (presedinte dl Florin IORDACHE, membru PSD). Presedintele comisiei a pus direct in discutie amanarea avizului care urma sa fie formulat in conditiile existentei mai multor amendamente depuse de catre unii deputati, amendamente care daca ar fi fost adoptate ar fi condus la un continut diferit al proiectului fata de forma votata in Senat.
     Avand in vedere modul in care presedintele comisiei a pus problema, reprezentantul Ministerului Finantelor a cerut timp pentru verificarea consecintelor care ar rezulta din amendamentele respective. Pe cale de consecinta avizul comisiei s-a amanat pentru o data care nu a fost precizata.
         In aceasta situatie neasteptata si nedorita, opinam ca la Casa de pensii sectoriala a MApN se vor pune in aplicare, cel mai probabil din luna iulie a.c., deciziile “privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale”.
        Recomandam membrilor de sindicat aflati in aceasta situatie dificila, daca sunt in interiorul termenului legal de contestare, sa-si exercite calea legala de atac in justitie a acestor decizii pentru a obtine anularea sau suspendarea lor.
COORDONATORUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC

Colonel (r) Caloian M.