marți, 21 iunie 2016

COMUNICAT

URMARE A INFORMARII PE CARE AM FACUT-O ANTERIOR, VA PREZENTAM CELE DOUA SOLICITARI PE CARE LE-AM ADRESAT CELOR IN DREPT, AVAND IN VEDERE SI DATELE NOI APARUTE DE LA CASA DE PENSII SECTORIALA  A MINISTERULUI APARARII NATIONALE.


       SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC
            Col. (r) Monica I. CALOIAN

miercuri, 15 iunie 2016

vineri, 10 iunie 2016

O noua gainarie a Guvernului - OUG nr. 20/2016 care modifica si completeaza OUG nr. 57/2015. Va atragem atentia asupra Art. 3, alin (5) - (9), care privesc Legea pensiilor militare de stat.





Pe scurt, situatia OUG 57/2015 va fi clarificata in comisii si prin vot in Camera Deputatilor, in sensul celor solicitate de SCMD, in perioada 21-30 iunie a.c., astfel incat, gainarii sau gandit sa se asigure, macar prin mici ciupeli. Noua Ordonanta nr. 20/2016 completeaza si ilegalul Art. 40 din OUG 57/2015, reintroducand discriminarea prin scoaterea de la operatiunea de aliniere la nivelul anului 2016 a unor venituri salariale impozitate, care raman pentru noi la nivelul lui 2009 (exemplu salariul de merit). Favorizant este doar faptul ca, readucand in actualitate ajutoarele de toate tipurile, ne ofera un argument in plus pentru a obtine pe cale juridica, pentru membrii SCMD, plata salariilor compensatorii.
Atragem din nou atentia asupra celorlalte gainarii: 
  1. Depasirea termenului de promulgare a normelor pentru aplicarea Legii 83/2016 privind indemnizatiile de creatie, norme valabile doar pentru membrii Uniunii Ziaristilor.
  2. Includerea numai sub incidenta acestei legi a beneficiarilor militari ai Legii 8/2006 care au beneficiat de indemnizatii pana la 01.01.2016.
  3.  Chemarea celor de mai sus la casele de pensii pentru a semna o cerere prin care ei insisi isi anuleaza drepturile pe Legea 8/2006, deci renunta la restituirea sumelor abuziv retinute de la 01.01.2016 si sunt pasibili de a fi pusi sa restituie ca ilegale indemnizatiile primite in perioada 2006-2015.
  4. Pacalirea, in continuare, a rezervistilor, in special la MAI, sa faca cerere de recalculare cu si fara rost, rapid. Atentionam ca s-a dat ordinul la Casele de Pensii sa se recalculeze cu prioritate pensiile celor care au facut deja  cerere in conditiile Ordonantei 57, cu 65% baza de calcul. Cand, peste o luna, se va afla ca Art. 40 a fost abrogat sau modificat cu 80% baza de calcul, limita 100% si Ordinul Meritul Militar ca si pensia suplimentara scoase din baza de calcul si platite separat, degeaba vor mai face cereri "recalculatii". Li se va raspunde ca, in conformitate cu legea, au dreptul la o singura cerere de recalculare, pe care au facut-o intre 01.01-30.06.2016 si careia i s-a dat curs, in conditiile prevederilor legale, in vigoare atunci. Adica ale Art. 40 al OUG 57/2015.
In concluzie, guvernul lui "Soros", daca nu poate sa ne fure cu toptanul, printr-un singur "tun" legislativ, ne ciordeste picatura cu picatura, ciupind in fiecare zi cate ceva din drepturile legitime recunoscute noua prin Legea pensiilor militare de stat. Este optiunea dvs. sa aveti incredere in SCMD, care nu v-a dezamagit niciodata sau sa va lasati manipulati de trompetele ciracilor Puterii antinationale!
 
Honor et Patria! Vae victis!
 
Presedintele SCMD,
Mircea DOGARU
 
 
Puteti descarca documentul, in format PDF de aici. 

miercuri, 1 iunie 2016

Anunt

Incepand cu data de 01.06.2016, col (r) Vasile MIHAI a hotarat sa se retraga din calitatea sa de consilier juridic al SCMD si din structura Departamentului Juridic.  Decizia dlui colonel a venit in urma unor divergente de opinii si pozitii cu seful departamentului.
Domnul col. (r) V. Mihai doreste, pe aceasta cale, sa multumeasca  tuturor colegilor, membri ai CD si BOp ale filialelor sau simpli membri de sindicat, care l-au sprijinit si ajutat in cei peste 4 ani de activitate in cadrul sindicatului si sa ureze tuturor membrilor SCMD multa sanatate!