vineri, 14 februarie 2014

NOTA DE INFORMARE NR. 03 DIN 14.02.2014

Emitent:
·       Departamentul Juridic

Persoane de contact:
Col (r) V. Mihai – 073.660.1110
Col (r) N. Staicu – 073.660.0989

E-mail: scmdjuridic@yahoo.com
Destinatari:
·       Membrii Comitetului  Director
·       Birourile Operative ale Filialelor
-       Membrii de sindicat

Subiect: Actiunea de recuperare a sumelor retinute abuziv din drepturile de pensie
Continut:
               In conformitate cu precizarile facute in nota de informare precedenta din 04.02 a.c., va informam ca pe site-ul Departamentului Juridic au fost postate tabelele nominale cu membrii de sindicat care s-au inscris la actiunea de recuperare a sumelor de bani  retinute in mod abuziv de catre casele de pensii sectoriale, in perioada 01.01.2012 – 30.09.2013, din drepturile de pensie obtinute legal de catre o parte importanta dintre militari, politisti si functionari publici cu statut special. Tabelele sunt intocmite pe cele trei case de pensii sectoriale, iar membrii SCMD sunt inscrisi in ordine alfabetica, cu precizarea unor date minime necesare identificarii (Vedeti tabelele: MApN, MAI si SRI).
                Din totalul celor inscrisi la actiune, aproximativ 85% dintre acestia au precizat numarul de dosar inregistrat la Tribunalul Municipiului Bucuresti. Pentru ceilalti apoximativ 15%, acest lucru se va face in cel mai scurt timp posibil, cel mai probabil pana la sfarsitul lunii februarie. Printre factorii care au condus  la aceasta situatie se numara: capacitatea limitata a departamentului de procesare a dosarelor, inscrieri tarzii la actiune, documente lipsa sau necorespunzatoare trimise pe adresa departamentului, acordarea prioritatii dosarelor cu raspuns de la comisiile de contestatii  etc.
               Mentionam ca Departamentul Juridic nu a pierdut niciun termen de depunere a actiunii si ca asa vom proceda si in continuare. Reamintim colegilor nostri obligatia de a ne trimite de urgenta raspunsul la contestatie, in situatia in care il primesc de la comisiile competente.
               Tabelele postate vor fi actualizate periodic, inclusiv cu cei care se vor inscrie de acum incolo la actiune.

SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC
Col (r) Monica I. CALOIAN 

marți, 4 februarie 2014

Nota de informare nr. 02/04.02.2014Destinatari:
·       Membrii Comitetului  Director
·        Birourile Operative ale Filialelor

·        Membrii SCMD

Emitent:
·       Departamentul Juridic
 Persoane de contact:
Col (r) V. Mihai – 073.660.1110
Col (r) N. Staicu – 073.660.0989
E-mail: scmdjuridic@yahoo.com 


Subiect: Comisia de contestatii din cadrul MApN si-a reluat activitatea!

Continut:

               Dupa o indelungata intarziere, Comisia de contestatii din cadrul MApN a inceput sa  trimita, pe adresa pensionarilor, raspunsul la contestatiile formulate la deciziile pentru punerea in plata a drepturilor de pensie in conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2013. In aceasta situatie, reamintim colegilor nostri, in cazul in care primesc aceste hotarari, sa le depuna/trimita imediat, in copie, in 4 exemplare, inclusiv plicul de primire, la sediul central al SCMD - Departamentul Juridic, intrucat acestea trebuie sa fie depuse la dosarul cauzei in termenul procedural cunoscut (30 zile). Aceste documente trebuie sa fie certificate « conform cu originalul » si semnate de titular.
                Cu acest prilej va informam ca pana astazi, 04.02.2014, la actiunea de recuperare a sumelor de bani retinute abuziv de casele de pensii sectoriale s-au inscris aproximativ 800 de colegi proveniti din toate structurile de aparare, ordine publica si siguranta nationala. Departamentul juridic a reusit sa proceseze si sa depuna la registratura TMB 34 de dosare cuprinzand aproximativ 350 de contestatari.
                Avand in vedere situatia concreta in care ne desfasuram activitatea, estimam ca actiunea va fi in mare finalizata in jur de 15 februarie a.c. In scopul informarii  dumneavoastra, la data respectiva vom publica, pe pagina de internet, situatia tuturor dosarelor. Informatii referitoare despre actiune veti putea obtine si prin posta electronica sau telefon.

SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC
Col (r) Monica I. CALOIAN