Sentinta Civila nr. 201 a Tribunalului Salaj - conflict de competenta negativa

 Doamnelor si domnilor colegi, 
        
Din multitudinea de solutii date de instantele de judecata in dosarele depuse de catre membrii de sindicat, prin care s-a solicitat restituirea sumelor abuziv retinute in baza deciziilor de revizuire a pensiilor, va prezentam spre informare Sentinta civila nr. 201 din 09.02.2015 a Tribunalului Salaj, Sectia civila, data in dosarul nr. 17/84/2015, disjuns din dosarul initial nr. 4144/3/2014, inregistrat la TMB, Sectia a VIII-a Conflicte de munca si asigurari sociale .

Solutia data de aceasta instanta nu este nici favorabila, nici defavorabila, este in fapt doar o constatare a conflictului negativ de competenta teritoriala. Ea confirma insa abordarea SCMD in apararea drepturilor membrilor de sindicat, optiunea facuta si legalitatea demersului nostru, in pofida abrogarii art. 2 din Legea nr. 241/2013.
 
Totodata, ceea ce merita subliniat in mod deosebit din dispozitivul acestei hotarari judecatoresti (p.8-12) este argumentatia si sustinerile instantei de judecata cu privire la dreptul justitiabililor la liberul acces la justitie, precum si optiunea pe care acestia o au in privinta instantei la care se pot adresa. Subliniem de asemenea profesionismul si echilibrul de care a dat dovada dl. judecator SORIN MOLDOVAN in hotararea luata, de unde am tras concluzia ca acreala si reaua vointa a marii majoritati a judecatorilor din Bucuresti nu au reusit inca sa sugrume impartialitatea colegilor din provincie (aflati mai departe de jocurile politice dambovitene)!

Cu stima,
V. Mihai, Col (r)
Consilier Departamentul juridic