vineri, 21 decembrie 2012

Pregatirea unei actiuni la CEDO avand ca obiect contestarea deciziilor de revizuire a pensiilor.


             Pentru informarea dumneavoastra in mod operativ, redam mai jos punctul nr. II din Nota nr. 26 din 17.12.2012 a departamentului:

            In urma discutiilor dintre reprezentantii Departamentului Juridic si cei ai Casei de avocatura Costel Gilca&Razvan Vasiliu a rezultat faptul ca o astfel de actiune, din perspectiva membrilor de sindicat, este necesara si oportuna pentru a transmite forurilor interne si internationale un puternic mesaj legat de modul in care s-a inteles  in Romania respectarea drepturilor militarilor trecuti in rezerva inainte de anul 2010.
               Membrii SCMD care au fost/sunt reprezentati in instanta de avocatii acestei case de avocatura nu trebuie sa plateasca nici un onorariu pentru pregatirea acestei eventuale actiuni. Vor contribui in schimb cu sume modice de bani (8-10 lei) pentru acoperirea cheltuielilor de multiplicare a documentelor la Curtea de Apel Bucuresti, respectiv 10 lei pentru cheltuieli de birotica legate de pregatitea dosarelor si expedierea  lor la CEDO (cu exceptia membrilor SCMD care au achitat deja aceasta suma de bani cu prilejul pregatirii actiunii pe recalculare). Aceste sume se vor incasa odata cu semnarea imputernicirilor avocatiale. Ceilalti membrii de sindicat vor trebui sa achite un onorariu de 50 ron+tva. In caz de succes (obtinerea unei decizii favorabile) se va achita de catre toti membrii SCMD reprezentati la CEDO un onorariu de succes in valoare de 150 ron + tva.
            In vederea determinarii numarului de membrii de sindicat favorabili actiunii, va rugam sa consultati membrii filialei dumneavoastra si sa ne comunicati, pana cel mai tarziu 18.01.2013, lista  celor care ar dori sa faca parte din actiunea la CEDO, indicand in mod obligatoriu si data la care au primit comunicarea scrisa a deciziilor definitive si irevocabile.
                In cazul in care se inscriu la actiune, membrii de sindicat vor trebui sa asigure pentru dosar urmatoarele documente (in copie alb-negru, cu exceptia imputernicirii avocatiale), astfel:
            - imputernicirea avocatiala (se va semna individual la sediul SCMD);
            - decizia de pensionare sub imperiul Legii nr. 164/2001 sau 179/2004, dupa caz;
            - decizia de revizuire a pensiei;
            - hotararea definitiva si irevocabila de la Curtea de Apel ……..;
            - hotararea instantei de fond (TMB, TJ…);
            - taloane pensie: dec 2010 si ian 2012
                   In functie de raspunsul filialelor, Departamentul Juridic va reveni cu alte informatii pe aceasta problema.

P.S.
Pentru casa de avocatura este de interes si intentia de principiu privind actiunea la CEDO a membrilor de sindicat a caror dosare nu s-au solutionat inca definitiv si irevocabil. Rugam BO ale filialelor sa ne raspunda si in acest sens.

SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC
Col (r) M. CALOIAN