vineri, 18 ianuarie 2013

Concluziile intalnirii din 16.01.2013


           La initiativa Departamentului Juridic al sindicatului, in 16 ian. a.c. a avut loc la sediul central al SCMD o intalnire de lucru cu membrii de sindicat interesati de problematica generata de pensionarea in conditiile Legii nr. 263/2010. La activitate au participat: dl. col (r) M. Dogaru - presedintele SCMD, dna col (r) M. Caloian - seful Departamentului Juridic, dl. col (r) H. Mandasescu - membru al Departamentului Juridic si un numar de aproximativ 30 membrii de sindicat sau alti colegi care au dorit sa se documenteze asupra unor aspecte legate de tematica anuntata.
         Pe timpul intalnirii s-a facut o informare generala a situatiei create prin modul in care Casa sectoriala intelege sa aplice legea, asupra masurilor si actiunilor intreprinse de SCMD in aceasta directie, precum si cu privire la actiunile viitoare ce se intentioneaza a fi pregatite si desfasurate de catre sindicat in perspectiva imediat urmatoare.
           In urma desfasurarii activitatii , de comun acord, s-a convenit asupra urmatoarelor aspecte:
1.     Necesitatea continuarii  demersurilor juridice in instantele de judecata pe litigii de munca si in contencios administrativ, cu scopul stabilirii in mod corect si legal a drepturilor legate de salariile compensatorii si a ajutoarelor cu prilejul trecerii in rezerva (incetarii raporturilor de munca) cu drept de pensie.
2.     Posibilitatea infiintarii unei filiale a SCMD care sa cuprinda in mod exclusiv membrii de sindicat care au fost trecuti in rezerva (a caror raporturi de munca au incetat) cu drept de pensie, in baza Legii nr. 263/2010. In acest sens s-a avut in vedere faptul ca un numar mai mare de sindicalisti poate genera o imbunatatire si o eficienta sporita a demersurilor facute de SCMD in apararea drepturilor revendicate.
3.     In eventualitatea infiintarii unei filiale separate, Departamentul Juridic sa ia in discutie masura completarii lui cu un membru apartinand acestei filiale, pentru o mai buna si atenta supraveghere a masurilor si actiunilor ce trebuie promovate in interesul acestei categorii de membrii de sindicat.
4.     Conducerea SCMD, cu sprijinul Departamentului Juridic, va informa factorii de conducere de la nivelul ministerelor de resort asupra situatiei reale in care se afla membrii de sindicat prejudiciati prin modul incorect in care li s-au aplicat prevederile Legii nr. 263/2010 si va solicita audiente caselor sectoriale de pensii, directiilor financiare si/sau juridice din ministerele responsabile, pentru o informare directa si corecta asupra situatiei.