miercuri, 29 mai 2013

RETINERILE IN BAZA DECIZIILOR DE RECUPERARE

       Din informatiile pe care le-am primit de la unii dintre colegii nostri, am aflat ca incepand cu luna mai a.c. Casa de Pensii Sectoriala a MApN a trecut la punerea in aplicare a deciziilor privind “recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale”.
       Precizam faptul ca odata cu intrarea in vigoare a legii reparatorii, aceste retineri vor inceta, iar banii vor fi restituiti celor in cauza.
       In situatia in care ati contestat in instanta decizia de recuperare, casa de pensii nu mai are dreptul sa o puna in aplicare, pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei de catre instanta de judecata. Daca totusi acest lucru s-a intamplat, va recomandam ca dvs. sa notificati casei de pensii actiunea pe care ati deschis-o in instanta si sa solicitati intreruperea executarii. Va recomandam de asemenea – in situatia in care ati primit un termen de judecata tocmai in anul 2014 - sa depuneti la instanta o cerere pentru preschimbarea termenului, in ideea de a primi un termen mai apropiat in timp.
        Daca ati primit decizia de recuperare de curand – aflandu-va in interiorul termenului de contestare (15 zile de la data postei pe plic) – si doriti sa deschideti actiunea in instanta, va puteti adresa Departamentului Juridic, prin filiala de care apartineti, pentru a intra in posesia modelului de cerere adresata instantei competente (tribunalul din raza de domiciliu).

COORDONATOR AL DEPARTAMENTULUI JURIDIC

Col (r) CALOIAN M.