vineri, 19 iulie 2013

Legea nr. 241 a fost publicata in Monitorul Oficial


Nota de informare nr. 18/19.07.2013
Subiect:
             Precizari in urma promulgarii Legii nr. 241/2013 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala

Continut:
         Odata cu publicarea in Monitorul Oficial si intrarea in vigoare a legii, facem urmatoarele precizari in legatura cu masurile si actiunile SCMD in ansamblu, respectiv  ale  membrilor de sindicat in plan individual:
  1. Actiunile in instantele de judecata avand ca obiect contestarea deciziilor de revizuire a pensiilor vor continua, cu precizarea ca se vor aduce modificarile impuse de noua legislatie.
  2. Se vor demara discutii cu avocatii care ne reprezinta in instantele de judecata pentru stabilirea modului de actiune privind sustinerea cauzelor noastre ce sunt sau vor fi rolul instantelor.
  3. Prevederile noului act normativ intra in vigoare din oficiu, ceea ce inseamna ca nu este nevoie de nicio interventie din partea pensionarilor, sub forma unor cereri sau depuneri de diverse acte, la casele de pensii sectoriale. In situatia in care totusi, casele sectoriale de pensii vor solicta din partea pensionarilor vizati de lege indeplinirea unei proceduri specifice, o sa va anuntam in timp util.
  4. In sedinta Departamentului Juridic, din 30.07.2013, se va analiza in detaliu continutul noului act normativ, consecintele lui, dupa care vom reveni cu alte recomandari, in functie de situatie.
  5. In anexa va prezentam continutul Legii nr. 241/2013, asa cum a fost publicata in MO nr. 441 din 19.07.2013. (Clic aici.)
 Cu stima,
COORDONATORUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC

Col (r) Monica I. CALOIAN