miercuri, 3 septembrie 2014

Dosare disjunse in actiunea pendinte Legii nr. 241/2013

         In  dosarele nr. 3012/3/2014 si 4737/3/2014, ca exceptii de la regula competentei teritoriale a instantei de la sediul sindicatului, completul de judecata a decis disjungerea dosarelor pe criterii teritoriale. Prin urmare, o serie dintre colegii nostri au acum dosare rezultate din disjungerea dosarelor de baza si trimise de catre TMB la instantele teritoriale, respectiv tribunalele aflate in raza de domiciliu a acestora (Braila, Bistrita, Iasi etc.) spre competenta solutionare.
          Ii asiguram pe colegii nostri aflati in aceasta situatie ca Departamentul Juridic va continua sa asigure sprijinul de specialitate in aceste cauze trimitand prin posta documentele necesare desfasurarii proceselor in lipsa partilor. In acest sens, le recomandam sa consulte la registratura instantelor respective dosarele in cauza si sa ne sesizeze daca sunt documnte lipsa. In situatia in care se vor prezenta in fata completelor de judecata sa solicite judecarea actiunii asa cum a fost formulata si completata.
        Dupa cum se cunoaste,  Departamentul Juridic nu are resursele umane si financiare pentru a trimite consilieri la instantele din teritoriu, avand doar optiunea trimiterii documentelor necesare asigurarii apararii la termenul de judecata stabilit de instanta. Bineinteles, exista si optiunea angajarii de catre cei in cauza, in mod individual, a unui avocat pe plan local. In aceasta situatie ii rugam, pe care vor recuge la o astfel de solutie, sa ne anunte.
SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC

Col (r) M. CALOIAN