luni, 25 ianuarie 2016

INCOMPETENTA? SAU DOAR REA CREDINTA?

             “Pe surse” s-a aflat ca autorii OUG, transformata ulterior in art. 40/OUG nr. 57/2015, trebuie cautati in curtea MApN. Vehementa si excesul de zel de care au dat dovada unii dintre reprezentantii ministerului si ai Casei de pensii sectoriale in justificarea “necesitatii” acestor modificari la legea organica aduse prin OUG, ma fac sa cred ca-i adevarat! Acest fapt mi-a reactivat o problema care ma framanta de mult.
          De ani de zile, poate chiar de zeci de ani, ma tot intreb de ce drepturile banesti ale personalului din MApN, la functii si grade egale, au fost si sunt semnificativ mai mici decat cele din MAI (fac referinta catre MAI deoarece avand prieteni apartinand acestui minister am mai aflat si eu una alta!). Mi-aduc, de pilda, aminte de o intrebare a unui prieten, pusa pe vremea cand eram sef de sectie in SMG, care suna cam asa: Cat ai luat de Craciun? Neavand absolut nicio retinere (ca-ntre prieteni!) si nimic de ascuns am raspuns prompt cu suma respectiva. La auzul cifrei amicul m-a intrebat automat: Asta-i doar prima, nu? Am inteles repede ca prietenul meu la asta s-a referit chiar de la prima intrebare! Recunosc ca am incercat un sentiment de jena cand i-am explicat amicului ca nu, nu-i prima mea de Craciun, ci solda la care era adaugata o amarata de prima de cateva sute de lei!
          Incet-incet cred ca am inceput sa inteleg acest “mister”. Mi-au trebuit insa zeci de ani sa ma lamuresc, cu toate ca exemplele au fost multiple, caci eu refuzam sa le vad! Am sa le mentionez acum doar pe cele mai recente: incadrarea in conditiile de munca a pensionarilor trecuti in rezerva pana la 31.12.2010, pe cadrul rusinoaselor procese de “recalculare” si “revizuire” a pensiilor, respectiv modul de redactare a art. 6 din Normele pentru aplicarea prevederilor art. 121 din Legea 223/2015, privind pensiile militare de stat (act normativ aflat inca in faza de proiect). Vazand modul in care reprezentantii MApN (juristi, finantisti) au procedat, inclin sa cred ca-i vorba doar despre rea credinta din partea celor implicati, deoarece mi-e imposibil sa ma gandesc ca ar putea fi atata incompetenta profesionala in intelegerea si aplicarea unor acte normative. De ce SRI si MAI au fost in stare sa aplice in mod corect H.G. 1294/2001, cu completarile si modificarile ulterioare (regula de baza a oricarui act normativ!), iar MApN a fost “mai catolic decat Papa”. Cine a decis in acest sens? Vom afla oare si noi? Cine va suporta consecintele, daca unul sau mai multi dintre pensionarii MApN vor face plangere penala impotriva celor care au dat dovada de “neglijenta in serviciu”? Iar daca n-a fost vorba de “neglijenta in serviciu”, atunci cu siguranta de “bataie de joc” la adresa fostilor colegi tot a fost! Din pacate cu unele consecinte negative privind bugetul unora dintre pensionari!
       Pe aceiasi linie de gandire (in pofida faptului ca madam Lupu cu al sau nord-Korean stat major – ce rusine am trait, intre colegii proveniti din SRI si MAI, atunci cand “doamna” in cauza a citit pe silabe, pentru televiziunile de sorginte OTV-ista, comunicatul pentru tara privind desfiintarea pensiilor militare! -  au disparut din peisajul ministerului) am regasit modul in care MApN s-a gandit sa puna in aplicare prevederile art. 121/L. nr. 223/2015, dispozitii gandite de Legiuitor in sens reparatoriu pentru cei carora li s-au diminuat abuziv pensiile prin revizuire. Una a fost gandirea Legiuitorului, alta este intentia bravilor nostri juristi si finantisti! Oare de ce se poarta asa? Ce-i mana la acest comportament? Sa fie oare atat de opaci incat sa nu inteleaga ca o amnisitie fiscala are efecte definitive si irevocabile? Nu cred, o mai spun inca odata! Nu poate fi decat rea credinta! Dar care sa-i fie oare radacinile? Tare mult as vrea sa aflu! Ma poate ajuta cineva? Vreun reprezentant al uniunilor de creatori, ultimele “victime” ale acestui mod pagubos de gandire si actiune, carora li s-au sistat indemnizatiile legale primite pana la sfarsitul anului trecut ? Ori poate cineva din “interior”, dispus sa ne spuna si noua cine da astfel de ordine?

Col (r) V. MIHAI
Consilier juridic SCMD


73 de comentarii:

  1. Acum ati aflat. Sunt tot cei care la cuponul din 2011, ianuarie, ne-au urat "La multi ani!" si au uitat gradul. Apoi doamnele care cand le deranjezi cu o intrebare, mai mai ca te injura. Apoi raspunsurile fara semnatura, reci si impersonale de parca le ceream banii lor. A lasat generaleasa cadre de nadejde(copii buni) dupa. Normal ca de la ei! Apoi rigoarea si complexitatea demonstreaza lucrarea facuta de dinainte de promulgare a legii de catre presedinte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate aveti dreptate! Din pacate!

      Ștergere
    2. este vorba si de incompetenta si de rea credinta ! In cazul DVS.!
      Grade si Functii egale nu inseamna si atributii si responsabilitati identice !
      Nu pot crede ca dvs. nu stiti lucrurile astea ! Daca nu stiti, sunteti incompetent, daca stiti sunteti de rea credinta !
      Nu pretind ca nivelul soldelor man.istilor este corect, dar a aduce ca argument nivelul celor platite in mai/sri este tipic romanesc ! Ati avut cumva o capra si a murit ?

      Ștergere
    3. Ati tras un foc in aer! Nu aveam nicidecum in atentie "capra" de care vorbiti, ci incompetenta si rea credinta a implicatilor din MApN! Ei sunt cei vinovati ca of, mm si sof din Armata nu au venituri la nivelul celorlate structuri. In rest, daca vreti sa dati lectii, nu v-ati gasit omu`

      Ștergere
    4. Pai, si cu cine ai fi vrut sa le compare ? Cu cei de la REBU ? Atata timp cat sunteti in aceeasi oala, si militienii, si securistii, si cei de la armata, mie mi se pare normal sa se faca comparatii intre toti membrii sistemului !
      De ce nu sunt prevazute in proiectul de ordonanta, privind metodologia de recalculare a pensiilor, TOATE elementele salariale care se vor lua in calcul ? Ne-am obisnuit cu smekerii de astea, gen "si altele", ca sa nu stie fraierul de trupete ce sporuri de impins aerul cu pieptul manareste cel de la ochiul si timpanul, nu ?
      Eu cred ca era normal, asa cum au fost distinct prevazute TOATE elementele salariale care NU se iau in calcul, sa fie prevazute, IN DETALIU, si cele care se vor lua in calculul pensiilor ! Ori, si astea "e" secrete !
      Paguboasa abordare.

      Si, atunci, zici ca omul n-are dreptate sa se simta fentat de sistem, dupa ce a avut in responsabilitate vreo 600 de oameni si un pogon de rable, pe post de tehnica militara, sa afle ca domn colega, de pe la nush ce servicii, are niste drepturi banesti de-ti sta mintea in loc ?

      Ștergere
    5. Corect! Va multumesc!

      Ștergere
    6. Anonim,
      cum adica " a avut in responsabilitate vreo 600 de oameni si un pogon de rable pe post de tehnica militara " ?!?
      Oamenii avuti "in responsabilitate " erau cumva tot niste "rable " dar pe post de militari ?

      Care-i acela "domn colega de la nush ce servicii" cu " drepturi banesti de-ti sta mintea in loc " ? Cred ca va jucati cu cuvintele si habar nu aveti despre ce este vorba !
      Sunteti intr-o eroare teribila!
      "Oala " este doar aparent aceeasi , plecand de la calitatea de militar ori asimilati ( vezi Politia) dar aici se opreste comparatia !

      Repet pentru dl. V. Mihai : nu pretind ca soldele/veniturile celor din MApN sunt corect stabilite , am spus doar ca, datorita competentelor , atributiilor , specificului este gresit a compara drepturile banesti ale militarilor MApN cu ale celorlalte componente ale sistemului de aparare , ordine publica , siguranta.
      Dvs. ati dus comparatia in aceasta zona desi sustineti ca nemultumirea priveste strict "implicatii din MApN" !!
      La o analiza competenta si obiectiva, s-ar putea chiar sa descoperim ca in zona MApN sunt sectoare ce ar trebui/merita sa fie mai bine platite in comparatie cu MAI/SRI.

      Nu dau lectii nimanui si nu am intentia asta !
      Sunteti victima propriilor fantasme ! Dovada ? Aprobarea cu care-l gratulati pe userul Anonim cand vorbeste peiorativ de o "oala " in care se afla " militienii, securistii si cei de la armata " ! Pricepeti mentalitatea acestui anonim? Empatizati cu individul ? Nu-i asa ca "militienii si securistii " este niste kestii care cum de isi permite sa aibe venituri / pensii mai mari ca floarea militariei romane ? Sa va fie de bine !
      Dar...incercati sa ramaneti militar si respectati-i pe ceilalti militari din "sistem" !
      Cu tot respectul,
      al dvs.sincer

      Ștergere
    7. Distribuitor autorizat de ALUPIGUS27 ianuarie 2016 la 08:10

      un rezervist oarecare26 ianuarie 2016, 20:37

      Bati campii ! De asta s-a dus dreaq sistemul de aparare, pentru ca s-a umplut de rapandule de astea filfizoane, cu doctoratele luate la clasa maestrului interesului national Goprea penalul, care au ajuns sa zmangaleasca legi si ordonante, de nu le mai da de capat nici curtea mondiala de la Haga !
      Du-te buey si scrie la gazeta, ca e satula lumea de analize de astea gen rezultatul actiunii razelor de luna, asupra galosilor de guma !
      Ce nu este clar din faptul ca exista discrepante majore de salarizare intre tilicari si securisti ?
      Ia prezinta-ne tu 9, asea ca fapt divers, analiza aia "competenta si obiectiva", sa vedem de ce descoperiri uluitoare vom avea parte ?
      Esti jalnic, tataie ! Ia-l de-o mana si pe idiotul ala de pseudojurist, de la ancmrr si mergeti, impreuna, de va consumati "analizele competente si obiective" !
      Bineinteles, nu inainte de a trece pe la depozitul de materiale stoc, sa va distribui cate o doza dubla de ALUPIGUS FORTE+.

      Ștergere
    8. De la 1 ian 2016, pastilele/fiolele/siropul de ALUPIGUS nu se mai distribuie decat pe baza de reteta, eliberata de medicul de familie.

      Ștergere
    9. Bai Distribuitor autorizat de ALUPIGUS27 ianuarie 2016, 08:10
      ALUPIGUS tu citit invers...

      Ștergere
    10. distribuitorului autorizat ALUPIGUS 27/01/2016 , 08:10

      Mi-e greu sa inteleg motivele virulentei pornografice a exprimarii tale si gunoiul pestilential pe care-l slobozesti din cavitatea bucala dar poate ca iti este un pic mai bine, poate te-ai linistit, poate este solutia ta verificata in prezervarea sanatatii mentale proprii, poate asta era obiceiul in depozitul de materiale stoc cand trecea aviatia la joasa inaltime si nu cunosti alte forme de dialog.
      Poate in exprimarea ta etilico-pornografica se explica partial si discrepanta majora de salarizare intre "tilicari si securisti "!
      Esti o rusine pentru haina militara, fa stanga'nprejur, bate 3 pasi de defilare si mars afara de pe site !

      Ștergere
    11. Bai fratilor, astia de-i tot dati cu onoarea, cu demnitatea si va tot erijati in profesori de etica comportamentala, atunci cand va vedeti inghesuiti in mantinela, n-ati vrea sa ne scutiti, asa cum zicea unul pe-aici, de lectiile astea tip IPI bob ? Si, de nu va convine nivelul liber acceptat al comentariilor, de ce nu va inscrieti voi la discutii pe blogul lui Mandu, de la Brasov, unde se tin simpozioane, plenare si alte dezbateri politico-ideologice, de un inalt nivel cultural educativ ?

      Ștergere
    12. Bai nea "oarecare" fatza lunga, ti s-a facut de-o muie si nu stii cum sa ti-o furi ?
      R-ai al dracu de securistoid, auzi la el, s-a trezit sa dea ordine cine sa plece de pe site !
      Noroc ca sunt un baiat educat si cu un profil comportamental de exceptie, model de ordine si disciplina militara regulamentara, ca, dealtfel, te-as fi intrebat, fara retinere: da ce, ba, e site-ul lu'ma-ta ?

      Ștergere
    13. Cristiiiii ! Ba, Cristiiii....

      Ștergere
  2. Noi am avut colegi care au zburat in cadrul SRI sau MI,secretosi,pana la pensie,surprindere totala,la aceiasi vechime ,acelasi numar de ore de zbor ,pensiile lor sunt mai marti cu50-60% decat ale noastre...Pe verificate-

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu faceti altceva decat sa imi confirmati opinia mea! Va mai dau un exemplu spus de un fost coleg de LM, ajuns granicer, care mi-a spus: Colega, cand ne-am tranferat la politia de frontiera, soldele noastre au crescut in medie cu 25-30%. Cam asta a fost si este si acum diferenta intre MAI si MApN. Cei responsabili sunt printre noi!

      Ștergere
  3. Oportuna prezentare !Sa nu se uite insa ca pe la inceputul anului 2011 au fost emise decizii de pensie cu aplicarea HGS1019 la toti rezervistii(ca au fost si erori in aplicare ori exagerari , se poate).Au venit insa niste falsificatori de declaratii pe propria raspundere(din pacate, militari !) care au considerat ca aplicarea unei hotarari guvernamentale mai favorabile un pic la toti rezervistii constituie o frauda . Drept consecinta, au fost emise alte decizii de pensie , fara aplicarea HGS1019 ca asa au vrut muschii unora ! Vinovatii sunt cunoscuti ! Iata de ce rezervistii trebuie sa fie uniti si sa-si ceara drepturile in mod civilizat, ostaseste, asa cum au fost educati si cum au actionat zeci de ani sub drapel(cu cinste si onoare).Tot la fel trebuie sa ceara pedepsirea celor ce se fac vinovati pentru nedreptatile suferite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stimate domn, sunteti usor in eroare, HGS 1019 (de fapt HG 1294 cu completarile aduse de HGS 1019!) a fost aplicata numai celor care au trecut in rezerva dupa 01.01.2011.Noua celorlalti, doar HG 1294 fara completari. Majorarile resimtite de unii dintre noi au fost generate de falsurile facute (nu sunt sigur la ordinul cui, dar am o banuiala!) in fisele cu incadrarea pe posturi, prin adaugarea unor atributii fictive (de genul ofiter cu cifru, cu cercetarea etc) de unde a rezultat o incadrare superioara a conditiilor de munca.

      Ștergere
    2. Stimate domn , aplicarea diferentiata a HGS 1019( doar pentru unii-cei trecuti in rezerva dupa 2011) nu constituie o mare discriminare? Desigur, DA! Motiv pentru care legea 223 a intervenit si a corectat aceasta grava eroare. Iar meritul pentru corectura de rigoare nu prea apartine marilor conducatori sindicali ci unor reprezentanti ai legislativului.Daca era dupa marii conducatori textul in lege era"dupa caz", probabil dupa cuantumul cotizatiei. Si mai apoi, corectura putea fi facuta in 2011 dar mai marii de la sindicat au luptat pentru alte cauze.In mod normal, cei nedreptatiti trebuie sa-si primeasca drepturile, legale si logice-nu inchipuite ,de la intrarea in vigoare a HGS1019.Aveti dreptate cu adaugarea unor atributii fictive, acestea intra la capitolul "erori si exagerari" insa esenta consta in aplicarea corecta a HGS 1019 pentru toti rezervistii !

      Ștergere
    3. Doar pentru corecta dvs informare: am participat la sedinta din feb 2015 a Grupului de lucru care a redactat proiectul L. 223. Va pot spune cu mana pe inima ca art. 11 din lege a fost elaborat la propunetrea si insistenta SCMD. In rest sunt pareri si supozitii.
      HG (S) 1019 nu poate fi aplicata retroactiv.

      Ștergere
    4. Multumesc pentru precizari.

      Ștergere
  4. Se vede de la o posta ca propunerile art. 40/OUG nr. 57/2015 au fost facute de aceleasi personaje sinistre care au mai facut asemenea de propuneri si pe vremea guvernului Basescu-Boc.Acum s-au desteptat si au facut in asa fel incat pensiile ce rezulta din calculele lor sa numai fie mai mari decat cele in plata.Urmeaza metodologia de aplicare a noii legi a pensiilor militare care va oferi si alte surprize neplacute. Ceea ce ma intriga este indiferenta celor care se apropie de pensionare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai mult, nu vor sa intelegem ceva si din banii pe care ar trebui sa primim indarat!

      Ștergere
    2. Pentru edificare, va relatez ca, anterior emiterii Legii 223/2015, ANCMRR, prin conducerea sa centrala, a propus doar schimbarea denumirii pensiilor aflate in plata in baza Legii 119/2010 si 241/2013, fara recalculare. Intruca nu le-a iesit smecheria, adica evitarea recalcularii (un cuantum diminuat se actualizeaza, insa cel aflat in plata conf art 111 ramane constant pana cand primul il egaleaza pe secundul!), dl presedinte al Consiliului National al Persoanelor Varstnice, gl prof dr Mihai Iliescu, colportand cu alt neispravit, cdor (marina, nu aviatie!) Alexandru Constantin, s-a evidentiat in fata sefului, ministrul Muncii, cu schita respectivei OUG, insusita precum gasca, pe nemestecate, de catre mdm Costea, Dragu-Paliu si de Motoc, alt „manichiurist” pus la Aparare. Si stiti cine l-a „proptit” acolo? Da, exact, G. Oprea in 2014, pe o retributie de secretar de stat (alta sinecura atribuita pupincuristilor).

      Ștergere
    3. Pentru edificare, va relatez ca, anterior emiterii Legii 223/2015, ANCMRR, prin conducerea sa centrala, a propus doar schimbarea denumirii pensiilor aflate in plata in baza Legii 119/2010 si 241/2013, fara recalculare. Intruca nu le-a iesit smecheria, adica evitarea recalcularii (un cuantum diminuat se actualizeaza, insa cel aflat in plata conf art 111 ramane constant pana cand primul il egaleaza pe secundul!), dl presedinte al Consiliului National al Persoanelor Varstnice, gl prof dr Mihai Iliescu, colportand cu alt neispravit, cdor (marina, nu aviatie!) Alexandru Constantin, s-a evidentiat in fata sefului, ministrul Muncii, cu schita respectivei OUG, insusita precum gasca, pe nemestecate, de catre mdm Costea, Dragu-Paliu si de Motoc, alt „manichiurist” pus la Aparare. Si stiti cine l-a „proptit” acolo? Da, exact, G. Oprea in 2014, pe o retributie de secretar de stat (alta sinecura atribuita pupincuristilor).

      Ștergere
  5. http://www.huhurez.com/2016/01/art-40-al-oug-nr-57-discrimineaza.html
    Discriminare care contravine principiului egalitatii din art. 2 lit. b) al Legii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Art.40/OuG 57 nu are ca scop punerea in aplicare a Lg. 223/2015.
    Scopul acestei modificari este de a asigura CPS din SNAp, posibilitatea stabilirii efortului bugetar privind recalcularea pensiilor deschise anterior datei de 1 ianuarie 2016. In functie de acest buget, legea 223/2015 se va aplica astfel incat cheltuielile bugetare cu pensiile militare sa nu creasca peste valoarea din decembrie 2015. Acest lucru nu se poate realiza cu actualele prevederi legale. Anumite pensii cresc, drept urmare unele trebuie sa scada. Sunt 2 posibilitati d.p.v. tehnic:
    - se va lua de la toti cate ceva cel mai probabil OMM
    - nu se va mai pastra in plata cuantumul cel mai avantajos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu impartasesc opinia dvs! Fondul de pensii, mai ales la CP sectoriale, unde gradul de uzura fizica si psihica a pensionarilor este unul foarte inalt, este practic excedentar din motiv de ..."parasire a sistemului pe cale naturala" (cate 250 pe luna dupa cum ne informa madam Lupu!). Oricum, nummarul celor care pleaca este semnificatv mai mare decat numarul celor care vin. Solutiile tehnice numite de dvs nu mi se par fezabile, din mai multe motive.

      Ștergere
  7. Ce-i asta fratilor, tara cu constitutie europeana sau banda de hoti ? Cat mai suportam asemenea specimene care se sterg la c.. cu legile si constitutia ? Nu credeti ca se apropie momentul DESTEPTARII ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu doare accesul la comentarii, pana acum de ce a fost prohibitie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba, din pacate, pot sa spun ca, deseori, aceasta facilitate "doare" rau de tot!... Structurile SCMD (Presedintele, Comitetul Director, departamentele, filialele etc) decid daca pe paginile de Internet pe care le administreaza se pot face comentarii la articolele postate. Dupa cum probabil stiti, unele din structurile mentionate au tot incercat sa puna la dispozitia membrilor SCMD si a tuturor cititorilor, facilitatea comentariilor. Insa unii camarazi si alti cetateni au incercat sa foloseasca aceasta facilitate ca tribuna de subminare a SCMD, de injurat liderii centrali si locali si de proferat injurii si calomnii. Si toate astea, chipurile, pe post de "critica" democratica. Deoarece nu am avut si nu avem inca suficienti oameni care sa modereze comentariile pe toate paginile de internet, nu avem alta solutie decat inchiderea comentariilor atunci cand hoardele de postaci incep sa atace in valuri SCMD. Daca pana in prezent comentariile la articolul de mai sus sunt civilizate, nu stim cum vor sta lucrurile peste cateva zile!... Probabil ca "baietii" de la anumite "cooperative" care nu inghit SCMD-ul nu s-au sesizat inca.
      Exista si solutia sa-i "alergam" pe acesti domni pe toate paginile noastre, pana cand vor obosi si pana cand cititorii nostri ii vor ignora. Vom studia toate variantele de contraactiune. Cele bune tuturor!

      Ștergere
    2. Buey Mitica, aciulea nu-i vorba de inghitit, ori nu, SCMDul !
      Adevarul doare, incomodeaza si produce mult discomfort ! De asta ai si ales sa stergi un post cu totul, in loc sa-i iei comentariile la periat si sa le lasi doar pe cele care va convin voua. De ce ? Pai de aia, pentru ca, din vreo 80 de comentarii, la postul ala cu gruparea pe promotii la miting, aproape toate aveau urari de bine, la adresa alor doi politruci fruntasi, de s-au intzepenit in fruntea sindicatului, pe viata !

      Ștergere
    3. Buey camarad Anonim,
      N-am sters nimic, mon cher! Parol d'honneur! Cum puteam sa sterg asa productie, mai ales dupa indemnuri si aprecieri sincere si magulitoare de genul:
      "Anonim25 ianuarie 2016, 11:39
      tot @ idiotul care inchide bloguri asaaaa ca vrea el

      Mie nu-mi vine sa cred ca am atata libertate ca sa "zburd" pe acest blog...si nici nu stiu cat o sa tina. siii....hop apare cate un idiot cu ultimatumuri INCHIDE BAAAA BLOGU!! ca mie nu-mi place!!
      Aaaa nu-ti place? Pai asta inseamna ca pe aici se spun niste adevaruri jartea ce esti si daca te plictisesti mai sunt la arhiva cateva exemplare din Scanteia si congresul XIV spor la lectura dupa care nu uita sa conspectezi... jartea care inchizi bloguri ca asa vrei tu
      Don Corleone"
      Vezi tu, ca dovada ca eu doresc sincer fericirea semenilor mei, nu am sters comentariile. Am sters doar link-ul de pe pagina centrala, ca doar nu o sa ramana in veci acest episod in fruntea preocuparilor SCMD - la acea rubrica incercam sa rulam vesti proaspete, atat cat ne sta in putinta. Poti zburda in voie, in continuare - articcolul si comentariile nu s-au clintit din loc, le gasesti acolo unde au fost amplasate de la bun inceput: http://scmdorganizare.blogspot.ro/2016/01/apel-catre-camarazi-24-ianuarie-2016.html

      Ștergere
  9. Daca nu se anuleaza Art.40 din OUG 57 din 2015 degeaba se recalculeaza pensiile militare pentru ca vor iesii mai mici decit cele aflate in plata, asta asa ca sa puna lumea pe drumuri. O problema mare va fi pentru cadele militare care se pensioneaza dupa 1 ianuarie 2016 pentru ca baza de calcul incepe de la 65% si este limitata la 85% plus ca nu isi vor putea valorifica corespunzator vechimea realizata in special cei care au lucrat in conditii de munca deosebite si alte conditii ( vor pierde uni chiar si 10 ani in special cei care au depasit virsta de 55 ani ) se pierde si pensia suplimentara pentru cei care au contribuit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Solutia ? Inscrieti-va urjent in SCMD, ori daca deja sunteti, platiti-va restantele si va rezolva, din 2 timpi si 3 miscari casa de avocatura Zgalca si Vasilache, doar pentru cateva sute de lei, ca onorariu !

      Ștergere
    2. Daca n-ar fi aparut OUG 57, pensiile ar fi crescut mai mult, asa cresterea nu va fi, in majoritatea cazurilor, semnificativa. Dar nu cred ca se vor inregistra scaderi, decat acolo unde "revizuirea" a adus minuni. Fata de nivelul din dec 2010, cresterile vor fi semnificative, poate undeva la 15%.

      Ștergere
    3. Domnule V.Mihai, ma dezamagiti!
      De unde sa creasca pensiile ordonantate fata de nivelul avut in decembrie 2010, daca la aceeasi baza de calcul si de la acelasi procent de pornire, 60-64% in L 164, 65% in oug 57, tehnopensiile se opresc ca un berbec in plafonul de 85%,cu 1% pentru fiecare an peste 25, in timp ce pensiile pe 164 zburdau cu 2% pe an, pana la 100%, ci pensie suplimentara cu tot, si pana la 120%, cu sporul pentru OMM?
      Poate cu actalizarea care va sa vina dupa noua lege a salarizari pensiile ordonantate de niste Mos Teaca de factura noua sa le depaseasca pe cele din 2010.

      Ștergere
    4. Exact, cresterea vine din actualizare. Si nu omiteti faptul ca am facut trimiterea la nivelul din dec 2010, nu la cel rezultat din revizuire.

      Ștergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Normele de aplicare a legii pensiilor a deteminat deferenta la cuantum. Va recomand sa lecturati Ordinul Comun postat spre dezbatere: In dezbatere Ministrul de Interne:
      ORDIN pentru aprobarea metodologiei de întocmire a dosarului de pensionare [...]
      Text integral ( descarca fisier in format "pdf" )
      Referat de aprobare [...]
      Text integral ( descarca fisier in format "pdf" )
      Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt aşteptate pe adresa de e-mail legislatie@mai.gov.ro, în termen de 10 de zile
      Publicat în data de - 25.01.2016
      ORDIN pentru aprobarea procedurilor de recalculare şi de actualizare a pensiilor militare de stat [...]
      Text integral ( descarca fisier in format "pdf" )
      Referat de aprobare [...]
      Text integral ( descarca fisier in format "pdf" )
      Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt aşteptate pe adresa de e-mail legislatie@mai.gov.ro, în termen de 10 de zile. http://www.mai.gov.ro/index05_1.html

      Ștergere
  11. Pentru cei destepti art.4, pentru plebe art.5
    O mare rusine celor din MApN care au propus art.5, rusine structurilor de rezervisti care accepta!


    (PLÉBE s.f. (În Roma antică) Pătură socială lipsită de drepturi sau cu drepturi limitate. ♦ Populație asuprită, exploatată. ♦ (Fig.) Categorie de oameni declasați; drojdia societății.)

    RăspundețiȘtergere
  12. D-le Ioan Brâncoveanu! Încă o dovadă că cei din M.I. își dau tot interesul pentru sprijinirea pensionarilor săi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, cine sa-i sprijine pe cei de la MApN ? Utecistul ala de frunte Maciu ? Juristul ala de-a umplut ministerul de procese, cu proprii oameni si cu executari silite, fara precedent in istoria moderna a armatei, de la Cuza, incoace ? Trompeta aia sparta de Fratila, alt utecist fruntas al sistemului, care urla ca un scapete, la ordinul penalului Goprea, impotriva pensionarilor militari ?
      Bravo militienilor. Cu cateva exceptii, politienii au fost, intotdeauna, cu cativa pasi inaintea constipatilor astora de la armata !

      Ștergere
  13. SA PREGATIM “MARTISOARELE” PENTRU GUVERN
    Miting SCMD/CNSC in Piata Victoriei, 6 MARTIE 2016
    A P E L
    Catre toti membrii SCMD, catre toate ONG-urile rezervistilor, catre rezervistii neafiliati, catre toate sindicatele si ONG-urile din CNSC, catre Confederatiile sindicale, catre sindicatele si ONG-urile neafiliate, catre elevi si studenti

    ==================================================
    A zburat puiul cu ata, gata !
    Pulea mai vine la mitingul lui Dogaru ! Faceti voi, cu societatea voastra civila, cate mitinge vrati ! De data asta, prin curvasareala cu uite mitingul-nu e mitingul, cu cei de la Iasi, m-am convins, definitiv si irevocabil, ca nu sunteti decat niste manipulatori ordinari !

    Cristiiii ! Ba, Cristiiii, ba....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect. Mai tineti minte povestea cu ciobanasul care, ca sa se distreze, a inceput sa strige "lupii baaaa", la care s-a adunat tot satul pacalit, iar cand intr-adevar au venit lupii n-a mai pus nimeni osul la smecherie? Asa-i si cu SCMD-ul asta, ne-am saturat de dogareli si pricineli, ne e scarba de manipulari, mai ales cand la Iasi , dupa discutiile ci Ciolannis (care discutii?), s-a dat ordinul "catre pensionarii militari: "stimati tovarasi aezati-va linistiti la locurile voastre". Asa ca, dupa ce ati facut ca.catul praf, n-aveti decat sa urlati acum ca buby la stana. Cat despre noi, batranii pensionari, asteptam sa vina cineva ca sa ne fu...gareasca.

      Ștergere
    2. Sa mai iasa si activii in piata, ca noi, astia mai fraieri, am inghetat destul ascultand brasoavele dogarienilor !

      Ștergere
    3. Cristiiii ! Ba Cristiiii !

      Ștergere
  14. Ho, mai! Ce-ai de urli asa de tare? Ne dor urechile! Cristii doarme pe undeva, prin vreun sant. Astepta si tu sa se trezeasca!
    Vecinul lui Cristii

    RăspundețiȘtergere
  15. Două articole din legea 223/2015:

    Art. 86. - ATRIBUŢIILE, ORGANIZAREA ŞI FUNCŢIONAREA CASELOR DE PENSII SECTORIALE SE STABILESC PRIN HOTĂRĂRE A GUVERNULUI, la propunerea Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii, ÎN TERMEN DE 30 DE ZILE DE LA DATA INTRĂRII IN VIGOARE A PREZENTEI LEGI.

    Art. 121. - (1) Diferenţele între cuantumurile pensiilor cuvenite pentru luna decembrie 2010 şi cele stabilite in baza Legii nr. 119/2010 şi a Ordonanţei de urgentă a Guvernului nr. 1/2011, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, se restituie titularilor, la cererea acestora, in mod esalonat, pe o perioadă de cel mult 2 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi
    (2) MODALITATEA DE APLICARE A PREVEDERILOR ALIN. (1) SE VA STABILI PRIN NORME APROBATE PRIN HOTĂRÂRE A GUVERNULUI, EMISE IN TERMEN DE 30 DE ZILE DE LA DATA INTRĂRII IN VIGOARE A PREZENTEI LEGI.

    Conform art 123, - Prezenta lege intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2016, termenul de 30 de zile a trecut. Cele două HG nu au fost discutate nici în ultima şedinţă de guvern din luna ianuarie cea din 27 ianuarie şi nu au fost nici publicate în ultimul M.Of. din luna ianuarie, cel din 29.01. 2016

    Legea 223, art. 90 - Încălcarea prevederilor prezentei legi atrage răspunderea materială, civilă, contravenţională sau penală, dupa caz.

    Ce va întreprinde concret în această situaţie SCMD pentru nerespectarea de către guvernul Român a prevederilor unei legi organice a statului Român ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In aceasta situatie SCMD o sa-i pupe-n cur pe toti puliticienii si o sa-i impuste la apelul de seara. Tu nu vezi ca pe politicieni ii doare-n basca de Dogaru, Pricina si toti latraii de pensionarii militari, care latra ba buby la stana? Sa fim seriosi, batalia e demult pierduta, pregatiti-va linistiti pentru drumul spre locurile cu lumina si verdeata.

      Ștergere
    2. In aceasta sitoatie SCMD va intreprinde, concret, un mare miting popolar, in a doua zi de Pasti, cu participarea a cel potin 50000 de persoane, conduse-n batalie de insusi Marele Gimmy Hoffa de Dambovita.
      COMITETUL DE DERECTIE.
      Vae Victis ! Am infrant !

      Ștergere
    3. Nu stiu exact cum sa iau aceasta neincadrare a guvernului in termenul stabilit de lege. Cert este insa un lucru - presiunile facute de catre SCMD cu privire la proiectul Normelor ce vizau art. 121 au dat un prim rezultat:Guvernul nu au adoptat proiectul in forma publicata spre dezbatere publica. Punctul critic este art. 6 din norme. Luni spre seara este o intalnire "de larga respiratie militara" la sediul MApN. Este locul unde vom cere explicatiile de rigoare.

      Ștergere
    4. Puteţi să puneţi la lucru şi avocatul poporului, să simtă şi el că are de muncă.
      Poate ne mai informaţi şi pe noi marţi despre întâlnire.

      Ștergere
    5. Da, da, si pe avocatul popoului, si pe advocata Gabi Zbarla, si pe casa de avocatura Zgalca si Vasiliu, sa simta si ei ca au de munca si ca nu degeaba au papat miliarde de lei, din firfireii fraierestenilor, care au pus botul la brasoavele dogariene !

      Ștergere
    6. Probabil nu aţi avut cui pune întrebări căci din comunicatul MApN tema întâlnirii a fost chestia cu SMA. Vorba lui Huhurez nu Statiunea de maşini agricole ci Statul Major al Apărării.

      Ștergere
    7. Buey Kakadeniz, n-ai somn, de navighezi si-n miez de noapte ?

      Ștergere
    8. Stie el Cufurez cate ceva, din zorii comunismului timpuriu, numai ca SMA nu-i statiune de masini agricole, ci statiune de mecanizare a agriculturii ! Desigur, tot cu masini, tractoare si alte combaine se ocupa...

      Ștergere
  16. Pentru edificare, va relatez ca, anterior emiterii Legii 223/2015, ANCMRR, prin conducerea sa centrala, a propus doar schimbarea denumirii pensiilor aflate in plata in baza Legii 119/2010 si 241/2013, fara recalculare. Intruca nu le-a iesit smecheria, adica evitarea recalcularii (un cuantum diminuat se actualizeaza, insa cel aflat in plata conf art 111 ramane constant pana cand primul il egaleaza pe secundul!), dl presedinte al Consiliului National al Persoanelor Varstnice, gl prof dr Mihai Iliescu, colportand cu alt neispravit, cdor (marina, nu aviatie!) Alexandru Constantin, s-a evidentiat in fata sefului, ministrul Muncii, cu schita respectivei OUG, insusita precum gasca, pe nemestecate, de catre mdm Costea, Dragu-Paliu si de Motoc, alt „manichiurist” pus la Aparare. Si stiti cine l-a „proptit” acolo? Da, exact, G. Oprea in 2014, pe o retributie de secretar de stat (alta sinecura atribuita pupincuristilor).

    RăspundețiȘtergere
  17. Pentru edificare, va relatez ca, anterior emiterii Legii 223/2015, ANCMRR, prin conducerea sa centrala, a propus doar schimbarea denumirii pensiilor aflate in plata in baza Legii 119/2010 si 241/2013, fara recalculare. Intruca nu le-a iesit smecheria, adica evitarea recalcularii (un cuantum diminuat se actualizeaza, insa cel aflat in plata conf art 111 ramane constant pana cand primul il egaleaza pe secundul!), dl presedinte al Consiliului National al Persoanelor Varstnice, gl prof dr Mihai Iliescu, colportand cu alt neispravit, cdor (marina, nu aviatie!) Alexandru Constantin, s-a evidentiat in fata sefului, ministrul Muncii, cu schita respectivei OUG, insusita precum gasca, pe nemestecate, de catre mdm Costea, Dragu-Paliu si de Motoc, alt „manichiurist” pus la Aparare. Si stiti cine l-a „proptit” acolo? Da, exact, G. Oprea in 2014, pe o retributie de secretar de stat (alta sinecura atribuita pupincuristilor).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai, nu ma zapaci ! Chiar asa s-a intamplat ? Ce oameni, bre, ce oameni...

      Ștergere
  18. Buey, nea Harcioaga administreatoru', descuie si niatali un canal de comentarii mai proaspat, ca sa ne-o mai tragem oleaca, ca urla hormonu'n noi, bre !

    RăspundețiȘtergere
  19. Domnilor rezervişti,dar alte subiecte în afară de dansurile pensiei nu mai aveţi? Despre trecuta viaţă militară,cu bunele si relele sale,despre ce ştiţi că mai fac cei ce au rămas de strajă patriei.Dacă le este bine sau rău,dacă din postura de rezervişti nu-i puteţi ajuta pentru că pe ei regulamentul şi climatul actual din armată îi ţine tare încorsetaţi.Pe unde se mai pot face călătorii mai convenabile sau la ce trage mai bine acum carasul.La râmă(că avem slavă domnului) sau la mămăligă.Nu de alta dar unisubiectul duce la plictiseală.Şi într-adevâr,un forum cu deschidere permanentă pe această pagină ar fi foarte nimerit.Ne-am mai informa,ne-am mai amuza,ne-am mai sfătui!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce sobecte bre, esti nebun ? Ma doare pe mine la kasketa de fosta viata militara, ori de constipatii astia de-au ramas prin sistem, ca sa apere cuceririle revolutionare, pacea si democratia mondiala, prin pustiurile lumii !
      Calatorii mai convenabile zici ? Pai, cele mai convenabile calatorii le poti face pe la Rahova, Poarta Alba, ori Balaceanca, cu o mica escala pe la DNA ! Gratis.
      Buey, aciu avem nevoie de tavaleala, de balacareala si injuraturi, nu de cenacluri literare si seri de poiezie patriotica ! E plin internetul de bloguri de astea !

      Ștergere
    2. Ai dreptate. Batalia pentru noi e pierduta demult. Iar calatoria lunga. care ne asteapta este cea spre taramul linistit si cu verdeata. Ceea ce mai sper e ca intr-o zi sa ne cheme atia la o mobilizare si sa ne dea armamant si munitie caci acum stiu ce sa fac cu ele.

      Ștergere
  20. Stiri pe surse, de la Comitetul de Directie: cine plateste cotezatia pana la 31 martie, intra otomat la Tombola Martisiorului, unde poate castiga o excursie, de o zi, cu otocarul, pe Centura Bucurestiului, cu oprire la Glina !
    Dati navala !
    Vae Victis, am infrant !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS: si modelul de cerere, despre care se vb mai jos, ca bonus.
      Vae Victis, am infrant !

      Ștergere
  21. Domnule consilier jurist al SCMD, V. Mihai, voi cei de acolo condiționați punerea la dispoziție a unei cereri de plata cotizației la zi?! Doamnee, noaptea minții! Cât de penibili puteți fi! Ce cadru militar nu se pricepe să facă o cerere, dle consiler juridic? Rușine! Cu o astfel de atitudine și multe altele, nu mă miră de ce conducerea sindicatului nu se bucură de atenție din partea membrilor de sindicat, cu atât mai mult a instituțiilor statului. Penibil și rușinos! Luați baanii oamenilor și trceți chiolhane. Ce-ați mai rezolvat cu Grațiela, dar cu dosarele celor cărăra le-ați luat banii pentru ai reprezenta la tribunal? Cât tupeu aveți, normal ”... ai nostri juristi si finantisti.”

    RăspundețiȘtergere
  22. Donator onorific de ALUPIGUS4 februarie 2016 la 11:06

    "Pentru ca nu se justifica urgenta modificarii unei legi organice abia promulgate, textul unei intregi OUG privind modificarea Legii nr. 223/2015, cu 30 de articole, a fost strecurat ca ... articol (nr. 40) intr-o OUG privind salarizarea pe 2016.

    Conform materialelor prezentate presedintelui SCMD cu o zi inainte, de catre Secretariatul General al Guvernului, Guvernul nici nu a stiut ca adopta asa ceva;" !!!

    Sursa: Dogaris Niuz
    =====================================================================
    Dovada, dom Zdrongaru, dovada ! Ca, de nu, comunicatul cu Pricina valoreaza fix pula. Adica, se inscrie, ca si celelalte, in practica constanta de dezinformare si manipulare dogariana ! Sau, mai pe scurt, dogarisme.
    Hai cocosiu, baga dovada, iar eu bag cotezatia pe 3 ani, in avans ! Te bagi ?

    RăspundețiȘtergere
  23. Dumitreeeeee, buey Harcioagaaaaa, cum mai stam cu "luxul" pe la sendecat ?

    RăspundețiȘtergere
  24. As vrea, ca al meu comentariu, sa se constituie o intrebare. Nu considerati ca Legea 223/2015 este discriminatorie, indiferent care varianta o iei: prima cu baza de calcul de 80% si plafon maxim de 100% sau cea data prin ordonanta? De ce fac o asemenea afirmatie? Pai, ea este discriminatorie in special pentru cei care au muncit mai mult in armata si cei care au muncit in grupa de munca "alte conditii". La ambele situatii ecartul dintre baza de calcul si plafonul maxim este de 20%. Un cadru militar care a muncit pana la 55 de ani are un numar de 36 de ani efectiv lucrati. Conform ordinului privind conditiile de munca (chiar doar sporul cel mai mic de 3 luni la un an), se realizeaza 45 de ani. 45-25=20 de ani. Unde intra contributia la pensia suplimentara de 9%? Pensia acestui cadru este echivalenta cu a unui cadru care a muncit in conditii identice doar 34 de ani. Dar daca "urcam” la grupa "alte conditii" aceasta pensie va fi echivalenta cu pensia unui cadru care a lucrat in armata 21 de ani (si a iesit la penesi cu ordonanta de reducere a armatei) si a lucrat 19 ani in "alte conditii" de munca. el v-a acumula: 21 ani efectivi+18% alte conditii+6% pensie suplimentara=46 ani calculati. 46-25=21 deci are si el un an peste. Si atunci pentru ce am muncit 15 ani mai mult?
    Acest exemplu este unul real.
    O sa se spuna ca a fost o masura pentru cei care au fost scosi la pensie cu ordonanta. Dar acelasi lucru se intampla cu pensia anticipata cu cei care vor iesi la pensie.

    RăspundețiȘtergere
  25. Oameni buni, vă înțepați unii pe alții și vă irosiți forțele în van. În timp ce vă ironizați reciproc, decidenții își fac mendrele cu noi. Opriți-vă odată și conștientizați că-i nevoie de unitate, nu de dezbinare. Lăsați vorbele și treceți la acțiune. Spre exemplu, ieșiți mâine - 6 martie - în număr cât mai mare, ieșiți și pe 7, și pe 8, și... până când ne obținem drepturile noastre. Cine vreți să lupte dacă nu noi?!

    RăspundețiȘtergere
  26. Iar limbajul folosit de unii mi se pare a fi al unora de pe bulevard. Ce Dumnezeu! Acesta-i nivelul nostru de cultură? Nu se găsește nimeni să elimine de pe blog asemenea comentarii pestilențiale?

    RăspundețiȘtergere
  27. De ce sa stergem comentariile unora? Autorii lor nu sunt tot "de-ai nostri"? Daca suntem si asa, de ce sa ne mintim? Faptul ca multi golani si-au gasit un loc caldut in armata, la interne sau in servicii e cujnoscut bde toata lumea. Multi dintre noi am contribuit, intrun fel sau altul, la situatia aceasta.
    Pe de alta parte, este de netagadiut ca nu acesta este nivelul nostru de cultura. Problema insa nu e nivelul de cultura (care se mai poate imbunatati chiar si la varsta a treia!) ci CARACTERUL, capitol la care nu prea mai sunt multe de facut. Din pacate!

    RăspundețiȘtergere