miercuri, 23 iunie 2010

DESPRE PROCESE .... SI ALTELE ASEMENEA

Incerc sa raspund unor intrebari, desi e cam devreme sa ma pronunt. Pe de alta parte, va inteleg nerabdarea! Asadar, completam raspunsul dupa ce vedem cum se propnunta maine CCR si dupa ce vedem CONCRET cum intentioneaza Guvernul sa ... implementeze aceste masuri.
O prima categorie de actiuni vor/pot fi generate de reducerea cu 15 % a pensiilor. Nu putem introduce actiunea decat in momentul in care legea isi produce efecte.
Evident, puteti introduce fiecare actiune proprie, dar, parerea mea este ca IN ACEASTA SITUATIE e binevenita o actiune comuna a Sindicatului pentru toti membrii sai.
Asadar, luati legatura cu presedintii de filiale; dumnealor va vor spune ce trebuie sa pregatiti in acest scop.

In ceea ce priveste recalcularea pensiilor, actiunea se va introduce dupa aplicarea legii. Stiu ca sunteti nerabdatori, dar ce sa atacam acum? Si nu uitati ca domnul presedinte ne-a promis ca nu va promulga nicio lege prin care se aduce cea mai mica atingere pensiilor militare. Tot Domnia sa si-a exprimat punctul de vedere in sensul ca pensiile militare nu ar fi avut ce sa caute in legea asta comuna. Da' cine sa-l asculte?

Cu referire la intinderea efectelor actiunii in instanta: cred ca e a suta oara cand o spun, pesemne o voi repeta de inca tot atatea ori, dar asta e! Rezultatul actiunii in instanta "se intinde" NUMAI asupra membrilor de Sindicat. Cei cu care am discutat la telefon nu ati inteles, pesemne, un lucru - nu e vorba de faptul ca o lege se aplica diferit, ci de castigarea efectiva a unor drepturi!
DECI: daca Sindicatul, prin reprezentantii sai, in cadrul Camerelor Parlamentului, reuseste sa ii convinga pe alesi de corectitudinea / legalitatea / constitutionalitatea / conformitatea cu dr. comunitar a unui punct de vedere si sa ii determine sa voteze in acest sens, bineinteles ca actul normativ in cauza, publicat in Monitorul Oficial, se aplica la fel pentru toata lumea (vezi principiul egalitatii in fata legii).
Daca, insa, Sindicatul declanseaza o actiune in instanta, in conformitate cu prevederile legale in baza carora functioneaza si a statutului, rezultatul actiunii se rasfrange numai supra membrilor de sindicat. De ce credeti ca vom anexa listele cu membri la cererea de chemare in judecata? E o multime de vorbit aici, e o intreaga teorie referitoare la calitatea procesuala activa... De ce trebuie sa va incarcati memoria cu asta? Sau, ma rog, daca vreti, dati cuvant de cautare pe Google si informati-va!

Stiu ca asteptarea e infernala, si eu simt o apasare enorma, simt ca timpul s-a oprit in loc, ca pana maine mai e o vesnicie... Totusi, reluam discutiile DUPA.
Cei care imi scrieti pe adresa personala de mail pentru probleme juridice, va rog sa imi dati posibilitatea de a verifica apartenenta dumneavostra la Sindicat. Ceilalti, nu e cazul!

Elena

2 comentarii:

  1. tu cand ii mai faci o ciorba lu barbatelul tau:nu stiu cum sa-ti spun dar cred ca e o munca in van. sunteti oe o pista falsa ,,SINDICATUL' SI TU.MAI ANALIZATI

    RăspundețiȘtergere
  2. @cezar
    Sunt emotionata de grija ... materna pe care i-o porti sotului meu. Mi-ai spus ca e o munca in van, am receptionat si iti multumesc. Dar eu stiu mai bine ce fac.

    RăspundețiȘtergere