vineri, 20 august 2010

SCMD versus Guvernul Romaniei - citatii

21 de comentarii:

  1. IATA DOMNILOR CE SE CERE PE INFOMONDO

    # micutzul a scris:
    20 August 2010 la 12:48 pm
    @ lucius
    OK.
    Ultima fraza vrea sa spuna ca sunt militari si multi care nu au pensie de colonel, etc. Pentru ei 120 ron. platiti deodata conteaza mult. SCMD sa fie de acord cu plata lunara si gata.
    In al doilea plan vreau sa spun ca stim ca militarii activi nu au dreptul sa faca parte din sindicate… Dar nici o lege nu opreste membrii familiilor lor sa se inscrie si sa le apere astfel drepturile prin metode sindicale…


    # lucius a scris:
    20 August 2010 la 1:59 pm

    micutzul
    Foarte corect ceea ce spui. Referitor la plata cotizatiei tot asta am spus si eu … sau tot asa m-am gandit si eu (in cazul in care nu m-am exprimat corect).
    Trebuie sa recunosc: intrarea in SCMD a familiilor cadrelor militare este o idee excelenta. Pe principiul: eu nu am avere, ci sotia, copilul, mama, tata, bunicu, etc. tot asa se poate proceda si in cazul nostru.
    Sper sa citeasca aceste randuri cei de la SCMD si sa faca cunoscut acest lucru.
    Mai scrie-le si tu ca altfel s-ar putea sa creada ca am ceva cu ei … si conform principiului romanului: ce interes am eu … ia sa fac tama-n invers.
    Poate urnim … elefantul … daca suntem mai multi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimati colegi,
    ................................................
    Ma adresez indeosebi celor doi care ati comentat mai sus.
    In principiu, NU AVETI dreptate CA UNII .....SA SE COTIZEZE LUNAR CU DOAR 10 LEI.
    Va raspunde un membru de sindicat care a muncit efectiv apropape 5 luni in una din filiale, ocupandu-ma efectiv de EVIDENTA.
    Nu se poate........toti fostii colegi din COMITETUL DIRESCTOR, secretariatul SCMD si cei din BIROURILOR OPERATIVE MUNCESC PE BRANCI..... si fac multe sacrificii (platesc mijloace de transport/convorbirile telefonice/hartia/tonerele/tusurile.....si chiar lipiciul pentru pozele pe legitimatii.)si folosesc calculatoarele si imprimantele proprii.
    Fondurile care se strang pe 3/6 sau 12 luni, abia ajung pentru activitati concrete(avocati/legitimatii/chirie sedii/ corespondenta/documente de evidenta/programe informatice/benere/ADUNAREA DE LA ALBA IULIA, ETC.
    NUMAI daca s-ar inscrie 90% din pensionari, in sindicat, propunerea ar fi argumentata partial.
    ...............................................
    NU UITATI DREPTURILE SI OBLIGATIILE MEMBRILOR SUNT ACELEASI pentru toti IAR INSCRIEREA/PLECAREA IN/DIN SINDICAT este benevola.
    ................................................
    Privind aderarea la sindicat a membrilor familiilor/politistilor/ militarilor activi/etc.,.... ESTE O SOLUTIE CARE SE POATE ALINIA PREVEDERILOR LEGALE si celor mentionate mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ petre
    Sunt de acord ca munca este multa. Respect ceea ce face SCMD. Dar fiti baieti destepti. Sa se stranga lunar cate 15 lei la sediile judetene. Nu pui oamenii pe drumuri, nu ceri mult deodata, vor nu vor vin si discuta intre ei... Plus ca 15 lei nu e o suma mare si s/ar strange si mai multi bani.

    RăspundețiȘtergere
  4. petre >>> ai uitat sa spui ca peste 50% din cotizatia nesimtita stransa pana acu s-a cheltuit pe mese intinse la sediu sau aiurea, la care, ia mai aduna si cat s-a cheltuit cu ocazia plimbarilor domnului dogaru & pricina la sindicatele din teritoriu:cazare la hotel civil,mese intinse,sprituri pana la 02.00 etc.socoteste si vezi ce-ti iese,te vei minuna!

    RăspundețiȘtergere
  5. De! Ati vrut sindicat, asta e! Sindicalistul simplu e ca angajatul de rand...

    RăspundețiȘtergere
  6. .....Cred ca m-am grabit un piculet si am reusit sa fac o greseala de interpretare si cateva de ortografie.
    In varianta .......SA SE PLATESCA LUNAR COTIZATIA si NU INTEGRAL, .....este TIMP PIERDUT INZECIT incepand cu persoanele/membrii de sindicat/ lucratorii bancilor/ si indeosebi, RESPONSABILII CARE MONITORIZEAZA ACHITAREA COTIZATIILOR DIN CONDUCERILE SINDICATULUI DE LA TOATE NIVELURILE.
    ......In acceptiunea mea, dupa CASTIGAREA IN INSTANTA....multi, din exces de satisfactie, nu vor mai avea timp sa achite cotizatia!!?? Si in acest caz...cine VA ONORA CHELTUIELILE/DATORIILE?????......tot ce-i care ACUM MUNCESC PE BRANCI? ori NUMAI MEMBRII CARE ACHITA INTEGRAL? ..nu ar fi corect si echitabil.
    Argumentati-mi ca nu am dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Asta e, ....
    Am intrat in hora...voi incerca sa ies demn si civilizat, desi nu sunt adeptul palavragelilor CARE NU AJUTA CU NIMIC PE SIMPLU MEMBRU DE SINDICAT.
    ...............................................
    Micutzule,????....in ce baza legala sa se stranga 15 RON, frate? .....TU NU PERCEPI..... (vezi chiar aici pe site, daca iese un pic de fum se aprinde FOCUL!!).
    ...si asa...daca DEMERSURILE PRIVIND NERECALCULAREA PENSIILOR NU VOR AVEA sorti de izbanda......va fi vai si amar de CONDUCERILE SINDICATULUI.
    ...............................................
    Maierrane, .........apropo de NEREUSITA.....percep, ca deja esti pregatit de contraatac.....!!!!!!!!!???
    Ai dovezi? .....eu, nu cred......si daca vrei sa fiu sincer, AICI, NUMAI CU TINE(unde nimeni nu ne vede/nimeni nu ne aude!!!???) .......acest gen de actiuni sunt normale intr-o tara anormala....si daca se fac, in teritoriu, sunt organizate pe spinarea liderilor BIROURILOR OPERATIVE, si nu din bugetele filialelor, ce se strang numai la centru, unde exista DEPARTAMENTE JURIDICE SI FINANCIARE.
    Oricum, repet, nu sunt deacord cu sintagmele 50% si sprituri pana la 02.00.
    ................................................
    Promit ca daca nu va referiti aici la probleme concrete CARE SA FIE COMPATIBILE cu etapa in care NOI, trebuie sa actionam UNITI, vizavi de MASURILE GUVERNULUI IMPOTRIVA NOASTRA.....nu ..mai.....INTERVIN.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt unul dintre membrii fondatori ai unei filiale judetene si impreuna cu colegii mei stim ce eforturi materiale, financiare , morale, etc am depus si depunem in continuare, si pot sa spun ca sunt in totalitate de acord cu ce spunea PETRE(tot membru fondator ca si noi). Ba va pot spune ca banii din cotizatii platite pentru 1 an de zile abia daca ajung pentru chirii sedii, si as dori sa-i spun lui MAIERRAN ca eu ma simt jignit de aberatiile lui la adresa sindicatului si il sfatuiesc prieteneste si colegial(daca este militar in rezerva ?)sa se abtina de acum incolo de la orice comentarii negative si indreptate prin ricoseu si impotriva celor care suntem inscrisi in sindicat si chiar impotriva scopului pentru care s-a creat acest sindicat. Totodata il rog sa se inscrie la ANCMR, daca in sindicat nu are incredere, si poate asa va vedea diferenta, sa mai citeasca legea 54-legea sindicatelor in Romania unde scrie negru pe alb ca nu te obliga nimeni sa te inscrii in sindicat cum nici nu te obliga nimeni sa ramii in sindicat daca nu esti multumit de activitatea acestuia. Dar de pe margine este mai usor de vorbit decit daca intri pe teren iar la noi la romani functioneaza extraordinar de bine zicala:,,sa moara si capra vecinului".
    O sa dau un exemplu concret cu situatia financiara de la filiala noastra si cheltuielile pe care le-am efectuat pina la data de 30 iunie cu conditia ca toti membrii sa fi achitat la data inscrierii 120lei(cotizatia pe 12 luni):
    - nr, de membrii inscrisi=140
    - Total cotizatii=140 x 120 lei = 16 800 lei
    La filiale se trimit de la SCMD doar 20% din cotizatiile incasate lunar(deocamdata) intrucit exista cheltuieli foarte mari cum a aratat d-nul PETRE si iata ce primim :
    -16800 x 20% = 3360 lei(33 600 000 lei vechi)
    In primele 6 luni noi am cheltuit acesti bani astfel:
    -inchiriere autocare pentru manifestatii la Bucuresti,parlament, guvern(si am luat ce a fost cel mai ieftin) = 1500 lei
    -confectionare 100 sepcute, 100 maieuri, 1 pancarta, 1 bener cu insemnele SCMD, 20-30 fluiere, 20-30 gornite, 2-3 vuvuzele, 1 megafon,etc(suntem la sindicat, nu? si acestea trebuiesc, nu? si noi chiar le-am folosit, am participat la vreo 5 mitinguri locale alaturi de alte sindicate si 2 la Bucuresti)=1500 lei(si achizitia a fost tot la cele mai mici preturi)
    -de restul adica 360 lei : cartele telefonice(orange, vodafone, cosmote) pentru anuntat membrii de sindicat cu diferite anunturi, hirtie xerox, tonner, anunturi de sindicat in presa locala, coroane diferite manifestatii(ziua armatei, ziua infanteristului, ziua aviatiei,ziua eroilor neamului, ziua drapelului, etc), coroane la decese colegi militari,ba chiar la inceputul anului am platit si sala de la cercul militar ca sa ne ajuta ministerul apararii!

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca am avea si un sediu unde chiria pentru 2 incaperi costa 500lei + curentul electric + apa curenta + gunoiul + telefon/fax + calculator + imprimanta + xerox + mobilier(scaune, mese, birouri, etc) + fisete + multe altele... De unde am lua acesti bani domnule MAIERRAN ? Dumneata vrei sa cistigi niste drepturi chiar si legale fara sa cheltuiesti absolut nimica ? Ba mai si acuzi si insinuezi lucruri pe care nu le cunosti, probabil ca in activitatea dumitale asa ai procedat: ai strins bani de la colegi si i-ai folosit in scop propriu, deformatie profesionala nu ?. Ia da tu in judecata in nume propriu si ia vezi care sunt costurile? Asa ca observi citi bani ar trebui ca si centrul si filialele sa functioneze macar la cota de avarie. Noi ne milogim de altii sa ne ajute, ne dedicam scopului comun, cheltuim si din buzunarul propriu(masia personala, telefoane proprii, calculatorul si imprimanta de acasa, intilniri la nivel local cu media, cu parlamentarii locali,, etc)iar dumneata ne aduci acuze nefondate si vrei sa-ti rezolvi problema pe spinarea altora? Sa-ti fie rusine pentru jignirile pe care le aduci sindicatului si membrilor acestora! Asa sa-ti ajute Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  10. Dece nu se stabileste cotizatia in functie de cuantumul pensiei.Adica,un anumit procentaj.In felul acesta s-ar aduna mai multi bani si ar fi si mai echitabil.

    RăspundețiȘtergere
  11. Stimati prieteni. Chestiunea banilor, care la romani este un mare mar al discordiei, se poate rezolva foarte simplu. La inceputul anului, conducerile SCMD si ale filialelor vor prezenta bilantul anului incheiat si modul de cheltuire a fondurilor financiare. Pana atunci discutam inutil pe un subiect necunoscut!

    RăspundețiȘtergere
  12. Stimati comentatori,(Micutu, Petre,Maieran-daca e Maieran promotie 79, salutari-Giuliano57.
    As vrea sa incerc sa lamuresc –in cunostiinta de cauza cteva aspecte si sper sa nu fiu interpretat gresit .
    1. Subiectul materialului nu facea referire la situatia financiara a SCMD si normal ar fi fost ca si comentariile sa se refere la meterial.Dar cum spunea cineva , asa e romanul : il intrebi despre Stefan cel Mare, dar pentru ca el stie mai bine lectia despre Mihai Viteazul, el spune “ Stefan cel Mare era viteaz, dar mai viteaz era Mihai Viteazul , care s-a nascut la data de .... etc “
    2. Daca tot am adus vorba de cotizatie si de bani, faptele sunt urmatoarele :
    - acest subiect al cotizatiei s-a discutat la adunarea de la Alba Iulia si s-a cazut de acord sa se accepta plata trimestriala a cotizatiei incepand de la 1 Ianuarie 2011 si acest lucru este deja stabilit, a fost hotararaea sefilor de filiale . Toti au fost de acord ca actuala forma de percepere a cotizatiei este descurajatoare si constituie un motiv pentru care oamenii nu se inscriu in sindicat .
    - tot fapt este si aspectul ca la Alba –Iulia se astepta un raport financiar detaliat, ceva in genul a ceea ce a prezentat domnul Giuliano aici, dar acest raport nu s-a facut si este de asteptat ca la urmatoarea adunare a CNR, programata in Octombrie sa se faca si o analiza financiar-cotabila , fara de care nu se poate vorbi de incredere si corectitudine, lucru ce ar alimenta speculatii si barfe , zvonuri sau informatii de genul celor ce au aparut uneori pe site .
    -in paranteza fie spus , situatia expusa de domnul Giuliano este corecta ca stare de fapt, chiar daca greseste in unele date sau cifre , dar asta e mai putin important. Il sfatuiesc insa ca tunci cand lucreaza cu cifre sa le foloseasca exact, altfel poate fi contracarat si tot rationamentul sau justificarea pot cadea pentru inexactitatea unor cifre . Cert este insa ca cel putin la filiala din care fac si eu parte –ca si domnul Giuliano 57 – si sunt convins ca situatatia este la fel si la celelalte filiale , situatia nu e pe roze si cheltuielile s-au facut strict in interesul sindicatului, nu in interes personal .
    - reprezinta un adevar ce nu poate fi contestat faptul ca domnul Dogaru executa deplasari in teritoriu cu ocazia infiintarii unor noi filiale si mi se pare corect ca in ziua respectiva sa serveasca masa la un restauant –ca dor nu o sa stea nemancat – si la fel de normal mi se pare sa i se deconteze masa si deplasarea din fondul sindicatului . Acuma , daca aceasta masa se transforma in altceva , nu am de unde sa stiu , e posibil sa participe la masa cu dansul si sa discute in acest timp si inca un membru sau doi din conducerea filialei respective , si asta nu e ceva rau, este un dineu de lucru, si daca nu se sare calul, totul este ok .
    -este adevarat ca apar tot mai multe apropouri (din pacate neargumentate ) vizavi de unele chefuri sau obiceiuri si nu sunt de aord cu ele(apropourile ) atata vreme cat nu se face trimitere la date , ore , locuri .Nu cere nimeni dovezi palpabile , chitante fiscale , desi nu ar fi rau sa existe , dar daca cineva asista la astfel de situatii, sa se asigure ca poate demostra ceea ce spune , si mai ales sa poata demonstra ca agapa e decontata din banii SCMD (lucru foarte greu de demostrat ) altfel totul intra sub incidenta “hotul neprins negustor cinstit” iar cel ce face astfel de afirmatii este pasibil de trimitere in judecata pentru calomnie .
    Col.(r) NEACSU Marin

    RăspundețiȘtergere
  13. Stimati comentatori-continuare
    Cam asta e situatia si in acesti termeni cred eu ca trebuie sa discutam, fara a jigni pe nimeni, fara a transforma totul ntr-o vanatoare de vrajitoare , fara a invinui pe cineva ca este dusmanul poporului, numai pentru ca are o alta opinie , sau ridica o problema de principiu asupra careia nu e lamurit .Si in al doilea rand , toti avem dreptul la opinie in cadrul sindicatului si in cadrul blogului, nu trebuie sa fie nimeni invitat afara pentru ca are alta parere . Nu e asa domnule Petre si domnule Giuliano ? Daca aveti probleme de toleranta incercati sa va abtineti de la unele afirmatii care nu va fac cinste , mai ales ca vorbiti si in numele altora , mai mult sau mai putin justficat . Sintagma “dupa parerea mea si a altor cativa specialisti e depasita “ Vorbiti in nume personal, fara trimiteri la sindicat, atunci cand faceti aprecieri personale . Cand sunteti mandatat de filiala sa spuneti ceva , vorbiti in numele filialei, iar cand veti deveni presedinti de sindicat sau purtatori de cuvant ai sindicatului, vorbiti in numele sindicatului . E un sfat pur colegial lipsit de orice insinuare sau intentie neloiala .
    Cu respect
    Col.(r) NEACSU Marin

    RăspundețiȘtergere
  14. De acord cu tine Marine, daca tot ii suspectam pe toti ca nu sunt cinstiti nu vom face nimic.
    Ar cam fi cazul sa lasam la o parte aceste suspiciuni si barfe pe la colturi ca nu-si au rostul.
    Eu abia acum am reusit sa-i adun pe ai mei si toti au pus problema cotizatiei pentru ca majoritatea sunt cu pensii mici pentru ca cei cu pensii mari nici macar nu au venit la adunare, dar acum vad ca ati stabilit plata trimestriala si cred ca asta este mai la indemana fiecaruia.
    Dupa ce termin de definitivat documentele mai iau eu legatura cu tine sa-ti spun ce am realizat aici si am sa iau legatura si cu SCMD Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
  15. George Cosbuc - Decebal catre popor

    Viata asta-i bun pierdut
    Cand n-o traiesti cum ai fi vrut!
    Si-acum ar vrea un neam calau
    S-arunce jug in gatul tau:
    E rau destul ca ne-am nascut,
    Mai vrem si-al doilea rau?

    Din zei de-am fi scoboratori,
    C-o moarte tot suntem datori!
    Totuna e dac-ai murit
    Flacau ori mos ingarbovit;
    Dar nu-i totuna leu sa mori
    Ori caine-nlantuit.

    Cei ce se lupta murmurand,
    De s-ar lupta si-n primul rand,
    Ei tot atat de buni ne par
    Ca orisicare las fugar!
    Murmurul, azi si orisicand,
    E planset in zadar!

    Iar a tacea si lasii stiu!
    Toti mortii tac! Dar cine-i viu
    Sa rada! Bunii rad si cad!
    Sa radem, dar, viteaz rasad,
    Sa fie-un hohotit si-un chiu
    Din ceruri pana-n iad!

    De-ar curge sangele parau,


    Ne meritam soarta cu varf si indesat.Ne-am mancat de la grade si functii cand am fost activi , acum privim cu disperare cum suntem numiti paria societatii. Nu suntem uniti nici in ultima clipa.

    RăspundețiȘtergere
  16. @ All

    Domnilor eu am exprimat o parere care sa fie discutata de SCMD si in special cea cu familiile militarilor, despre care vad ca nu se spune nimic. Nu vreau sa divagam de la subiectul pus in discutie de SCMD aici si nici sa fac bilanturi financiare pe judete. Nu trebuie sa intram in amanunte. Sa planificam, sa organizam, sa participam, sa rezolvam si GATA.

    RăspundețiȘtergere
  17. Micutu,
    Am sa incerc sa iti raspund din ceea ce stiu si cum vad eu problema ridicata de tine :
    Vizavi de militarii activi , parerea mea -nespecialist in juridic,- dar dupa studierea legislatiei naionale in cauza, respectiv constitutia, legea 80 si legea 54,nici una din cele 3 , mai ales constitutia care e baza , nu le interzice militarilor activi sa faca parte din sindicate . Le este interzis sa faca greva , sa faca parte din partide politice si sa se constituie in sindicate . ATAT. NU SCRIE NICAIERI CA NU AU VOIE SA SE INSCRIE IN SINDICATE DEJA INFIINTATE .Acuma cum interpreteaza fiecare legea , e altceva . Deci practic , conform dreptului de asociere , au dreptul sa faca parte din orice asociatie profesionala , inclusiv sindicala atata vreme cat nu se interpune in actul de comanda . Deci, asta ar fi intrebarea : este cineva suficient de " nebun " sa adere la sindicat cu riscul de a suporta un proces cu ministerul, pe care sigur il va castiga ? Iti dai seama ce ar insemna asta ? Eu daca as fi in armata acuma , sincer sa fiu as face-o,mai ales daca as mai avea numai cativa ani ana la pensie. DAR DECIZIA APRTINE FIECARUI INDVID IN PARTE .
    Aspectul ridicat de tine , nu are rezolvare acuma , deoarece ar incalca statutul SCMD .Problema ar putea fi pusa in urmatoarea sedinta a CNR dar intrebarea pe care o pun eu este de ce ? Cum credeti ca va putea apara Sindicatul drepturile sotului activ, daca se inscrie sotia in sindicat ? Sindicatul apara in esenta drepturile membrilor de sindicat . Ori sotia nu este militar in rezerva sau in retragere pentru a face parte din sindicat, iar sotul nu este membru de sindicat . Eu personal cred ca trebuie sa ne zbatem sa obtinem dreptul activilor de a se inscrie in sindicat , pentru ca CEDO s-a pronuntat deja in cateva cazuri in favoarea unor militari din cehia si germania parca, in situatii similare si nu vad de ce nu am incerca si noi . Trebuie numai gasit omul care sa faca pasul , si sa deschida drumul .Subiectul insa e foarte sensibil si sindicatul insa nu se simte suficient de puternic pentru a ridica acest aspect la fileu, mai ales cu actualii guvernanti care nu tin cont de nimic si incalca tot ce se poate incalca. Cand ai un prim ministru specialist in legi anticonstitutionale ,si un presedinte chior, daca nu orb la nevoile oamenilor , cum sa mai ridici probleme de genul asta ?
    Eu sunt pentru .


    Sunt doua aspecte d ediscutat aici , vizavi de propunerea ta

    RăspundețiȘtergere
  18. @ Neacsu

    Simplu. Prin imputernicire semnata la notar.Si asa militarul activ poate fi reprezentat in SCMD si in justitie.Acest drept nu i/l poate lua nimeni.
    Daca activul se inscrie in SCMD , cred ca devine santajabil si poate fi folosit impotriva SCMD. Eu am mai facut odata un calcul si am aratat ca din 80000 ajung sa fie seriosi si hotarati doar 20000.

    RăspundețiȘtergere
  19. Micutu,
    Sincer , nu stiu daca se poate , dar ar fi posibil.
    Bebe56.
    Bine ai venit pe Blog si sper sa spun cat mai curand bine ai intrat in SCMD . O sa avem poate timp sa vorbim mai mult .Stai linistit in curand o sa vina toti la adunare pentru ca nu vor mai fi pensii mari si pensii mici . Vor fi numai pensii mici . Si atunci cei care acuma au pensii mari, vor da navala . Pueti porti metalice , ca o sa rupa balamalele .

    RăspundețiȘtergere
  20. Cum a decurs judecata in procesul deschis impotriva guvernului la Curtea de Apel Bucuresti(15.09.2010 )

    RăspundețiȘtergere
  21. In aceste momente glorioase, pline de avant portocaliu, aduc un omagiu fierbinte clarvazatorului din fruntea tarii si partidului. Dupa lupte inversunate cu mogulii si hidra comunisto securista iubitii nostri carmuitori au reusit sa promulge legea care duce scumpa noastra tara in randul statelor sclavilizate. Potrivit iluminatelor prevederi ale legii omul de tip nou din tara noastra cu dragoste in suflet pentru partid si stimatii conducatori v/a muncii doar pana la frageda varsta de 65 de ani. Dupa implinirea acestor ani, tot restul vietii pensionarii se vor juca cu targi si carucioare si vor face de doua ori pe zi drumetii la cimitirele tarii pentru a se distra cu cei care au refuzat sa atinga aceasta varsta, fiindca nu au folosit bateriile…
    Pensia indestulatoare a 30 de pensionari v/a fi mai mult decat suficienta pentru ca pe rand , lunar, cate unul sa/si cumpere medicamente.Toti vor beneficia de asistenta medicala gratuita din partea medicilor romani de peste hotare, daca vor merge in Anglia, Suedia, Olanda, Germania….
    Apreciatul nostru conducator…..

    RăspundețiȘtergere