vineri, 28 ianuarie 2011

Comunicat nr. 1/28.01.2011


In urma sedintei Departamentului juridic al S.C.M.D. din data de 27.01. a.c. va comunicam urmatoarele:
1.      S-a pus in discutie proiectul de ordonanta privind modificarea Legii nr. 119/2010 care a fost prezentat de mass-media si care se dovedeste a fi un palid paliativ la situatia actuala. El prezinta multe deficiente si neclaritati de natura sa conduca in continuare la confuzii si nedreptati.
Asteptam actul juridic in forma definitiva (publicat in monitorul oficial) dupa care vom analiza ceea ce trebuie intreprins in continuare.  Dl. Col.(r) Pricina Valeriu a exprimat punctul nostru de vedere in emisiunea de la postul “Realitatea TV”din 27.01.a.c.
Referitor la asistenta juridica in instante, s-a stabilit ca filialele care si-au desemnat avocati vor demara procedura in instantele competente cu acestia. Filialele care nu si-au stabilit avocati vor primi sprijinul nostru, motiv pentru care presedintii acestora vor fi prezenti la intalnirea de la Alba Iulia din data de 5.02.2011.
Secretariatul SCMD va transmite un comunicat privind intalnirea de la Alba Iulia a juristilor.
3        Membrii de sindicat care nu au primit deciziile cu recalcularea pensiilor, dar care au primit pensia diminuata, prin posta sau pe card bancar, se pot adresa Caselor de pensii sectoriale, prin cerere, in care sa solicite informatii privind temeiul in care s-a procedat in acest mod, fara a se emite decizie sau un alt act administrativ in acest sens. Eventualele raspunsuri ce vor fi primite se arhiveaza, in copie, la sediul filialei.  
4.      Atentionare: impotriva deciziilor primite, sa se formulize contestatii dupa recomandarile cuprinse in modelele postate pe site-ul SCMD in termenul legal de 30 de zile de la comunicare (data de pe stampila plicului cu care s-a primit noua decizie). Reamintim ca plicul trebuie pastrat.
5.      Actiunea in anulare care urmeaza a fi introdusa in tribunal se comunica pe e-mail tuturor presedintilor de filiale in cursul zilei de luni, 31.01.2011
6.      Departamentul juridic, alaturi de conducerea operativa a S.C.M.D. , va asigura in continuare  tot efortul si diligentele necesare apararii intereselor noastre sindicale impotriva oricarei discriminari .

DEPARTAMENTUL JURIDIC
S.C.M.D.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------