vineri, 1 iunie 2012

NOTA nr 18 (1875) din 01.06.2012, Publica


EMITENT: Departamentul Juridic

Subiect:

           Probleme discutate in sedinta Departamentului Juridic din 31.05.2012

 Continut:

I.Prioritatile Departamentului Juridic pentru perspectiva urmatoare (Sept – Dec 2012)


           In sedinta de la sfarsitul lunii mai a.c., Departamentul Juridic si-a stabilit prioritatile pentru perioada urmatoare. Intro enumerare cat se poate de succinta, acestea sunt :

           1.) Mentinerea vie in atentia guvernantilor si a opiniei publice a intregii problematici legate de procesul de desfiintare abuziva a pensiilor militarilor in rezerva si a functionarilor cu statut special, transformate in ajutoare sociale lunare. In acest scop se vor folosi toate contactele pe care le vom avea cu reprezentanti ai parlamentului si guvernului, reprezentanti mass media, autoritati locale, organizatii sindicale sau non guvernamentale etc, prioritar cu membrii CNSC, cu prilejul oricarui tip de activitati pe care le vom desfasura.

            2.) Continuarea cu aceeasi determinare a actiunilor noastre in instantele de judecata, nationale si internationale. Recomandam BO ale filialelor sa desfasoare o intensa activitate de informare in randul membrilor de sindicat pentru a-i tine la curent cu modificarile legislative ce apar, precizand oamenilor ca rezolvarea problemelor legate de cuantum nu este scopul nostru suprem, ci recastigarea statutului nostru de militar in rezerva, cu toate drepturile conferite de acest statut, respectiv sa redobandim natura juridica a pensiilor noastre – pensii militare de stat.

            3.) Pregatirea si formularea unor plangeri penale impotriva acelor reprezentati ai ministerelor de resort si caselor de pensii sectoriale care in procesul de recalculare/revizuire a pensiilor au incalcat legea penala, fie din proprie initiativa, fie la ordinul ilegal al sefilor ierarhici. Aceste abuzuri continua si in prezent asupra unor fosti colegi, proveniti in special din MAI, care au trecut mai recent in rezerva si carora li s-a aplicat in mod ilegal prevederile Legii nr. 263/2010. In acest sens, va solicitam sa ne trimiteti pana pe 18.06.2012 pe adresa noastra din Bdul Poligrafiei nr. 4, sector 1, copii ale unor documente din care rezulta faptele penale (fals, uz de fals, abuz in serviciu, abuz contra intereselor persoanei etc) comise de reprezentantii ministerelor si caselor de pensii vizate.

             4.) Sprijinirea eforturilor conducerii SCMD pentru cresterea presiunii asupra copresedintilor USL in vederea semnarii Contractului Social cu reprezentantii Consiliului National al Societatii Civile, organism de larga reprezentare sociala ce are ca pivot central SCMD. Pentru atingerea acestui obiectiv SCMD va utiliza o gama larga de mijloace si actiuni sindicale, cu deplina respectare a legilor, dar cu consecventa ceruta de un scop atat de important, inclusiv - dar nu limitat la - viguroase demonstratii si manifestari de strada.


II. Propuneri privind elaborarea/modificarea unor acte normative

           In conformitate cu declaratiile ministrului Apararii Natioanale, in perioada urmatoare se va constitui si functiona o comisie tripartita (Parlament – Guvern – Organizatii non guvernamentale si Sindicate) care va pregati o serie de propuneri pentru elaborarea sau modificarea unor acte normative.

Consecventi unor principii anuntate si aplicate deja in activitatea departamentului, va solicitam sa ne trimiteti in scris, pana la sfarsitul lunii august a.c., propunerile dumneavoastra privind o noua lege a pensiilor ocupationale. Propunerile  dumneavoastra vor fi analizate si cuprinse intrun document cadru care va constitui pozitia SCMD fata de aceasta noua lege, urmand ca propunerile ulterioare sa nu mai fie luate in considerare. Va informam ca Departamentul Juridic si-a stabilit reprezentantii sai care vor participa la sedintele comisiei tripartite si care au inceput o serioasa documentare pe aceasta problema.

  

SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC

Col (r) Monica CALOIAN