vineri, 7 decembrie 2012

IN ATENTIA COLEGILOR DIN MAI CARE AU FOST PENSIONATI PE LEGEA NR.263/2010


Consecvent angajamentului pe care si l-a asumat, Departamentul Juridic a continuat in ultima perioada de timp eforturile facute in directia sprijinirii colegilor nostri  pensionati pe Legea nr. 263/2010 si care provin din MAI, structura in care prevederile legale actuale, in special ale Legii nr. 263/2010, se aplica in practica in mod incorect si ilegal.
Dupa indeplinirea procedurii prealabile (contestatie scrisa adresata Casei sectoriale de pensii) si asteptarea termenului legal de primire a unui raspuns, cateva zeci de colegi – sprijiniti de consilierii juridici ai SCMD – s-au adresat instantei de judecata pentru a beneficia de o aplicare corecta a prevederilor legale. Primul termen de judecata a unui astfel de dosar a avut loc in data de 05.12.2012, la Sectia a VIII-a Civila a TMB. Cu satisfactie va informam ca instanta de judecata a dovedit o justa atitudine fata de reprezentarea de catre SCMD a reclamantului, insusindu-si modalitatea de probatiune propusa de aparare, solicitand paratei sa prezinte dosarul de pensiei al petentului,  precum si modalitatea de calcul a pensiei.
Departamentul Juridic va continua sa sprijine in mod sustinut eforturile colegilor nostri proveniti din MAI in aceasta directie, in functie de stadiul procesual al prezentelor sau viitoarelor cauze.
SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC
Col (r) Monica I. CALOIAN