miercuri, 20 februarie 2013

Solicitarea Casei de avocatura Costel Gilca&Razvan Vasiliu


 Cu privire la eventualele decizii de revizuire a pensiilor care nu au fost aduse la cunostinta avocatilor:
       Avocatii Casei de avocatura care ne reprezinta se confrunta cu o problema suparatoare si paguboasa in instantele de judecata: consilierii juridici ai caselor sectoriale de pensii prezinta completelor de judecata documente de care avocatii nu au cunostinta (de exemplu decizii de revizuire a pensiilor ramase definitive prin necontestare, hotarari ale comisiilor de contestatii, adeverinte de venit etc.). Aceste situatii au consecinte juridice foarte serioase, putandu-se merge pana la respingerea actiunilor pe motiv de « lipsa de obiect ».
        Pentru a preveni astfel de situatii pe viitor, avocatii ne solicita sa-i avertizam pe colegii nostri sa conteste in termen toate deciziile de revizuire a pensiilor pe care le primesc si sa prezinte in timp util
la Departamentul Juridic documentele aferente in 4 exemplare.
       In situatia in care sunt colegi care au primit noi decizii si nu le-au contestat in termen, sa procedeze de urgenta la contestarea lor si sa prezinte Departamentului Juridic sau direct Casei de avocatura, in timpul cel mai scurt, copii ale acestor decizii, insotite de contestatiile respective. Problema se pune in acelasi mod cu privire la orice document semnificativ cauzei aflate pe rolul instantei.
SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC
Col (r) CALOIAN M.