marți, 4 iunie 2013

STADIUL ADOPTARII IN CAMERA DEPUTATILOR A PLx – 164/2013

       Astazi dupa amiaza  la Camera Deputatilor, in prezenta reprezentantilor SCMD, au continuat dezbaterile pe comisii cu privire la acordarea avizelor de specialitate la proiectul de lege PLx-164/2013. Comisia pentru egalitatea de sanse a dat aviz favorabil, cu mentiunea ca a respins toate amendamentele prezentate, fiind practic de acord cu continutul proiectului asa cum a fost votat in Senat. Problemele au aparut in Comisia pentru munca si protectie sociala (presedinte dl Florin IORDACHE, membru PSD). Presedintele comisiei a pus direct in discutie amanarea avizului care urma sa fie formulat in conditiile existentei mai multor amendamente depuse de catre unii deputati, amendamente care daca ar fi fost adoptate ar fi condus la un continut diferit al proiectului fata de forma votata in Senat.
     Avand in vedere modul in care presedintele comisiei a pus problema, reprezentantul Ministerului Finantelor a cerut timp pentru verificarea consecintelor care ar rezulta din amendamentele respective. Pe cale de consecinta avizul comisiei s-a amanat pentru o data care nu a fost precizata.
         In aceasta situatie neasteptata si nedorita, opinam ca la Casa de pensii sectoriala a MApN se vor pune in aplicare, cel mai probabil din luna iulie a.c., deciziile “privind recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de prestatii de asigurari sociale”.
        Recomandam membrilor de sindicat aflati in aceasta situatie dificila, daca sunt in interiorul termenului legal de contestare, sa-si exercite calea legala de atac in justitie a acestor decizii pentru a obtine anularea sau suspendarea lor.
COORDONATORUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC

Colonel (r) Caloian M.