miercuri, 9 iulie 2014

In atentia membrilor SCMD din Filiala nr.1 Pitesti

        In 03.07.2014, la CCR s-a desfasurat sedinta de judecata a exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. 4 din OUG nr. 1/2011, exceptie a carui initiator a fost dl. av. Savu. Din motive personale, av. Savu nu a putut participa la sedinta de judecata. In aceasta situatie, presedintele SCMD, dl. col (r) M. Dogaru, in ideea ca sindicatul sa aiba un reprezentant la sedinta pentru a urmari desfasurarea lucrarilor, a delegat-o pe dna M. Caloian, seful Departamentului Juridic. In lipsa unei delegatii de substituire din partea initiatorului exceptiei de neconstitutionalitate, rolul doamnei Caloian a fost redus la simpla prezenta in sala, dansa neputand pleda cauza colegilor care au figurat in dosarul cauzei.
          Delegatia de substituire este expres prevazuta in Legea nr.51/1995 privind statutul avocatilor si trebuie facuta de avocat. Mentionam  ca citarea membrilor de sindicat s-a facut la domiciliul ales al avocatului, pe numele sau personal, deci ii era opozabila atat citarea de catre Curte cat si reprezentarea clientilor care l-au angajat.
         Decizia CCR in speta, de respingere a exceptiei, s-a inscris  pe linia deciziilor anterioare in privinta OUG nr. 1/2011.
p. SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC

Col (r) V. Mihai, Consilier