vineri, 14 februarie 2014

NOTA DE INFORMARE NR. 03 DIN 14.02.2014

Emitent:
·       Departamentul Juridic

Persoane de contact:
Col (r) V. Mihai – 073.660.1110
Col (r) N. Staicu – 073.660.0989

E-mail: scmdjuridic@yahoo.com
Destinatari:
·       Membrii Comitetului  Director
·       Birourile Operative ale Filialelor
-       Membrii de sindicat

Subiect: Actiunea de recuperare a sumelor retinute abuziv din drepturile de pensie
Continut:
               In conformitate cu precizarile facute in nota de informare precedenta din 04.02 a.c., va informam ca pe site-ul Departamentului Juridic au fost postate tabelele nominale cu membrii de sindicat care s-au inscris la actiunea de recuperare a sumelor de bani  retinute in mod abuziv de catre casele de pensii sectoriale, in perioada 01.01.2012 – 30.09.2013, din drepturile de pensie obtinute legal de catre o parte importanta dintre militari, politisti si functionari publici cu statut special. Tabelele sunt intocmite pe cele trei case de pensii sectoriale, iar membrii SCMD sunt inscrisi in ordine alfabetica, cu precizarea unor date minime necesare identificarii (Vedeti tabelele: MApN, MAI si SRI).
                Din totalul celor inscrisi la actiune, aproximativ 85% dintre acestia au precizat numarul de dosar inregistrat la Tribunalul Municipiului Bucuresti. Pentru ceilalti apoximativ 15%, acest lucru se va face in cel mai scurt timp posibil, cel mai probabil pana la sfarsitul lunii februarie. Printre factorii care au condus  la aceasta situatie se numara: capacitatea limitata a departamentului de procesare a dosarelor, inscrieri tarzii la actiune, documente lipsa sau necorespunzatoare trimise pe adresa departamentului, acordarea prioritatii dosarelor cu raspuns de la comisiile de contestatii  etc.
               Mentionam ca Departamentul Juridic nu a pierdut niciun termen de depunere a actiunii si ca asa vom proceda si in continuare. Reamintim colegilor nostri obligatia de a ne trimite de urgenta raspunsul la contestatie, in situatia in care il primesc de la comisiile competente.
               Tabelele postate vor fi actualizate periodic, inclusiv cu cei care se vor inscrie de acum incolo la actiune.

SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC
Col (r) Monica I. CALOIAN