marți, 10 august 2010

Plangere prealabila catre Guvernul Romaniei, in scopul revocarii in totalitate a HG nr 735/2010 (inregistrata la nr. 17/9358 din 10.08.2010)

14 comentarii:

  1. In sfarsit! Au inceput sa traga si ai nostri. SCMD trebuie insa sa aplice unul din principiile de baza ale artei militare si anume acela de a duce lupta sustinut pana la zdrobirea definitiva a inamicului...si, ca o paranteza, fara prizonieri. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa, domnule! Asta asteptam de la Comitetul Director.
    E bine si pentru moralul nostru si pentru cel al camarazilor de arme si suferinta...
    Un document ca asta face cat 10 "Scrisori" deschise si aduce mai multi simpatizanti si noi membri decat un teanc de apeluri inflacarate.
    Asa avem si noi "munitie" sa argumentam in discutiile cu preopinentii nostrii, ca avem ceva "concret" la mana.
    Succes!
    Apropo: merge si ca la benzile de mitraliera: 1 trasor 2-3 perforante si incendiare si tot asa, dar bagati munitie fratilor, bagati!

    RăspundețiȘtergere
  3. DOMNILOR, de ce tac activii? Nu inteleg ca asta le e soarta?
    Noi, de bine, de rau, am mancat ceva pensie LEGALA pana acum...Dar ei? Ce mai asteptati, praslelor? Sau nu simtiti privatiunile de acum? Nu-i vina voastra ca nu mai educati tineretul in dragoste de tara, DAR VOI? Voi pentru care tara va veti da viata, cum ati jurat? Merita sa-i cedati un sfert din salariu? Cu mentinerea tuturor vicisitudinilor? Sau nu mai sunt alarme, aplicatii sau misiuni in capete de tara sau, mai nou, de lume?
    TREZITI-VA! E adevarat ca n-ati prea strans recolta campului si n-ati trudit prin subterane (?!), dar credeti-ne pe cuvant! Uitati-va la noi si veti vedea umbrele voastre!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dle Pavel M,. daca esti cel la care ma duc initialele, lasa moftul de colonel si mai vino la sedintele noastre din Bacau, chiar daca sef de filiala este alt colonel, ca-i ales, d-ta ai fost tot timpul numit.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu-i acuzati pur si simplu.
    Acei oameni de care vorbiti sunt tinuti sub o presiune fantastica. Nu as vrea sa fiu in locul lor.
    Nu sunt lasi, nu, ei sunt aceia care lupta in afara tarii pentru interese ale organismelor din care facem parte.
    Luati in considerare faptul ca acesti oameni au afara de cariera si familii, iar atunci cand sunt amenintati cu cariera daca au opinii nu v-as dori sa fiti in locul lor.
    Sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  6. PENTRU CONDUCEREA SCMD
    Cum sa stie BOC modul cum isi desfasoara activitatea un militar cind el la desecretizarea doc.revolutiei intreba pe cineva ce inseamna OZU si se mira cit de ordonati sunt militarii.
    Pacat ca i s-a blocat mintea si nu a dorit sa-si inbogateasca cunostiintele in domeniu,sa faca citeva vizite prin taberele de antrenamente si de lupta ale militarilor,sa zboare 15 minute pe un supersonic rabla pus la dispozitie de statul roman,sa-l plimbe cineva 30 minute cu un tab sau tanc in teren variat pe caldura asta insuportabila,sa se lanseze cu o parasuta in loc izolat dupa care sa faca 2 zile de supravietuire si in final sa vedeti cum va invata sa fie simtit si sa depuna din partea guvernului cite o coroana pe mormintul celor cazuti la datorie mai ales in ultima perioada. Pacat ca din nesimtire si de acest minim gest minim fata de militari a uitat. Poate il invata SIMON PEREZ cu ocazia vizitei in Romania ,asta vizavi de modul cum au fost inmormintati soldatii israileni decedati in misiune la noi in tara.
    Materialul mi se pare slab motivat,parca am bate in retragere.

    RăspundețiȘtergere
  7. Doamna Elena Cobuz,
    Ma puteti lamuri si pe mine CE ROST ARE ACEASTA LAMENTARE? Apreciez ca ea este supusa in totalitate esecului!
    De ce ati ales aceasta forma a demersului, de altfel foarte bine documentat, de contestare a HG 735?
    Nu exista institutii unde poate fi atacata?
    Din cate retin eu, care nu am practicat stiintele juridice, plangerea prealabila este privita ca o dubla manifestare de vointa a persoanei vatamate si anume in primul rand ca o incunostiintare a organelor judiciare si in al doilea rand ca o expresia de vointa ca infractiunea sa fie urmarita.
    Introducerea plangerii prealabile se face la organul de urmarire penala si se adreseaza organului de cercetare penala sau procurorului, potrivit legii.
    Dumneavoastra credeti ca guduraii boc-ului vor catadicsi vreodata sa recunoasca aiurelile din HG? Fara a fi obligati (cumva legal!!) s-o faca?
    Presimt ca in a 30-a zi, cand va avea peste o luna de aplicare (vezi Ordinul comun emis in baza ei, dispozitiile DFC si febrila activitate hartogareasca a CMJ-urilor sau CMS-urilor) veti primi un raspuns sec cum ca daca considerati ceva inorect sau nelegal sa va adresati forurilor competente!!
    Pacat de timpul pierdut si de sperantele disperate a cadrelor militare in rezerva sau in retargere, indeosebi aderente la SCMD!
    Trebuie sa reveniti si asupra indemnului de asteptare a sortii predestinate. Suntem in vremuri de rastriste. FIE CA SE VA APLICA LEGEA 119/2010, FIE NOUA LEGE A PENSIILOR (si mai catastrofala!), TOT AVEM NEVOIE DE CARNET DE MUNCA SUROGAT, pe care trebuie sa ni-l facem, dupa porunca Legii 19/2000. Statul pe loc nu face decat sa incurce lucrurile, in sensul ca nu mai ramane timp suficient pentru culegerea informatiilor. Si, asa dupa cum va estimati si dumneavoastra viitoarea pensie, chiar si cativa lei vor conta.
    Daca Vadim are dreptate, doar venirea iraelianului la noi ne mai poate revigora...
    Va doresc multe succese profesionale!

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru domnul FOSTUL:
    Avocatii SCMD si juristii militari, membri ai SCMD, ne-au sfatuit ca acest demers face parte din algoritmul legal de blocare a HG 735/2010 (deci a Legii 119/2010), prin darea Guvernului in judecata.
    Pe timpul judecarii acestui proces intentat Guvernului Romaniei de catre SCMD, se suspenda aplicarea HG incriminata.
    Lt. Col (r) Dumitru Rinciog

    RăspundețiȘtergere
  9. @Fostul
    Daca ma contactati pe mail-ul personal va pot da TOATE DETALIILE si pasii pe care ii vom face in continuare. A se vedea si actiunea de azi. Urmeaza, imediat, fondul!
    Procedura prealabila e obligatorie. A se vedea practica judiciara (nu am timp sa detaliez, o gasiti pe net, eu am gasit-o in tratatele mele).
    Urmeaza actiunea pe lEgea1119!

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru dl "bacaoanul":
    as veni cu placere la sedintele dumneavoastra, dar nu sunt din Bacau, nu am trecut pe acolo si nici nu am tangenta cu filiala dumneavoastra.

    M-ati facut curios cu chestia cu "numitul" pentru ca nu i-am prins sensul si contextul.
    Daca nu cer prea mult va rog sa detaliati. Nu ma simt cu musca pe cascheta, deci suport.
    Cu stima!

    RăspundețiȘtergere
  11. Salutari pentru dl "Fostul"!
    Ma bucur sa intalnesc pe blogurile acestea colegi de unitate!
    Bantuim... bantuim...
    Cu multa stima!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cine-ar fi crezut vreodata ca poate fi ceva mai rau decat nea Fane dintre milenii?!!!
    Viata ne-a aratat ca DA! Cu chip dr chior sau hopa Mitica! Imi puneam mari sperante ca tanar pensionar, in mai 2008, sa lucrez "pentru Armata"...ca civil! Dar am fost racolat LOCO...pe timp vremelnic si drastic imitat! Daca v-as fi batut la usa...
    Da (-mi) Doamne OM-ului mintea de pe urma...
    Cu stima si cosideratie...DOMNULE

    RăspundețiȘtergere
  13. Acţiunea este corectă şi, sper, eficientă. Indiferent de răspuns. Obiectivul este legea 119 şi, în continuare, legea unitară a pensiilor. Acolo este pericolul major. Dacă ne lasă în acea lege, aşa cum este ea concepută acum, bătălia va fi mult mai grea. Aşa că, o suspendare şi apoi anularea HG 735 ar deschide posiblităţi şi pentru atacarea viitoarei legi. Cerută insistent de FMI. V-aţi întrebat de ce? FMI face jocul lui Băsescu şi al Gold Corporation of Canada! Nimic nu este întâmplător!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ne fura in fata camerelor de filmat din parlament si nu putem face nimic. Instantele de judecata executa ordinele lor.De ce nu facem un miting comun cu sindicatele? Facem unul si bun,nu mergem de 10 ori la BUCURESTI,e singura sansa.Partidele de opozitie abia asteapta acest lucru,cine ia initiativa? Mijloacele de transport se rezolva fara discutie. Numai o masura radicala rezolva problema .In fiecare judet sunt necesari 3 sau 4 oameni care sa coordoneze activitatea,impreuna cu opozitia.Avem putin mai mult de o luna, pana la ziua NOASTRA ,filiale judetene trebuie impulsionate.
    Politia activa ,jandarmeria, au dat unda verde . Cine ia initiativa ? Intrebare intrebatoare,ghicitoare.....ADORMITII SE MAI SCOALA OARE?

    RăspundețiȘtergere