marți, 10 august 2010

Sesizare catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (inregistrat cu nr. 6163 din 29.07.2010)

22 de comentarii:

  1. Am mai spus-o; militarii pensionari au devenit dusmanii propriei ostiri! Halal ministru al apararii,general PDL-Oprea!SCMD trebuie sa preia comanda tuturor militarilor romani de pretutindeni!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este foarte bine că s-a trimis această sesizare. Nu trebuie uitat, însă, că această instituţie se află în subordinea directă a Guvernului, iar preocupările ei vizează, în special, discriminările de natură etnică. Ori sesizarea vizează o chestiune care implică direct guvernul boc! Să nu ne facem iluzii.

    RăspundețiȘtergere
  3. E bine si asa , dar SCMD trebuia sa dea in judecata CNCD pentru ca nu s-a sesizat din oficiu asa cum a facut si in alte cazuri, mai " convenabile " Conform statutului au datoria de a urmari si incrimina din oficiu toate cazurile de discriminare comise de organe , organisme si organizatii impotriva cetateanului .

    RăspundețiȘtergere
  4. @scorpio
    Buna dimineaaaaaaaaaaaaaaaata! Sesizare din oficiu? Hai ca ma faci sa rad! Aici e caz de discriminare la greu! Nici macar nu trebuie sa fii de specialitate ca sa iti dai seama. Sunt extrem de curioasa care va fi solutia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Scorpio nu inteleg de ce la mascota nu ai pus un scorpion ca asa era normal! sau ai vrut sa ne sugerezi ca o pisica miorlaie... din greu si se gudura ... pe linga stapin cind ii este foame, adica cind ii este rau?
    Mai documenteaza-te si tu inainte de a vorbi, sau daca nu intelegi niste chichite juridice si avocatesti abtine-te, intrucit observ ca nu faci altceva decit sa provoci permanent deruta printre militari. Prin tot ceea ce faci si intreprinzi pe bloguri, se vede de la o posta ca ai niste sarcini-tinte de indeplinit trasate de cineva anume, esti ca un robot care actioneaza conform unui program introdus in memoria ta. OARE DE CATRE CINE ? CE ZICI SE POATE GHICII? VEI PLATII DACA IN FINAL ITI VOM SPUNE ADEVARATA TA IDENTITATE? CITE PSEUDONIME AI SCORPIO PE BLOGURILE SCMD ? AI VALENTE DE AGENT SECRET SI DE MANIPULATOR, probabil ca esti si platit de aceea am observat ca nu iti pasa de apararea drepturilor tale si ale militarilor. Tu faci un joc dublu : cind postezi sub numele de SCORPIO si esti impotriva sindicatului, cind postezi cu alte nume (uneori chiar cu cel real) si scrii scrisori catre presedinte, boc,etc ca sa dai impresia ca esti cu sindicatul. O SA TE URMARESC PERMANENT SI O SA-TI DEZVALUI IDENTITATEA CIT MAI CURIND, sa vada camarazii nostri ce avem printre noi..

    RăspundețiȘtergere
  6. Elena,
    Care este problema ? De ce nu poate fi tras la raspunde CNDC?
    Pentru ca e un caz de discriminare crasa ? Pai tocmai de aia poate fi , la fel ca orice organsim care are ca atributiuni protejarea drepturilor omului . Asa cum orice instanta poate fi actionata in judecata la un for superior , pana la instanta finala , la fel orice organism , functionar care nu isi indeplineste atributiunile functionale poate fi tras la raspundere inclusiv penal .
    Conform statutului,
    "CNCD Este garant al respectarii si aplicarii principiului nediscriminarii, in conformitate cu legislatia interna in vigoare si cu documentele internationale la care Romania este parte.

    Consiliul isi exercita atributiile in urmatoarele domenii: Investigarea, constatarea si sanctionarea faptelor de discriminare. Pentru analizarea cat mai corecta a cazurilor si pentru luarea deciziilor in cazul petitiilor primite sau autosesizarilor, Colegiul Director dispune de masuri pentru a investiga cazurile, in urma carora acesta constata existenta sau nu a faptei de discriminare si dupa caz, sanctionarea acesteia."

    NU ESTE SUFICIENT ?

    Intrebare : poate fi un politist care asista pasiv la savarsirea unei infractiuni dat in judecata pentru faptul ca nu s-a autosesizat si a asteptat sa fie facuta plangere ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Doamnei Elena Cobuz
    Stimata doamna consider mai indicat sa actionati in acelasi mod in care a facut-o Curtea Suprema de Justitie la CCR in Decizia 20 din februarie 2000 pentru magistrati si si-au mentinut si recalculat pensiile pe principiul nediscirminarii, ce parere aveti. In alta ordine de idei, de ce nu se fac demersuri la CMJ-uri, case de pensii pentru ca militarii activi sa-i informeze pe militarii la pensie despre greseala pe care o fac imbulzindu-se sa-si ceara recalcularea pensiilor cf. L 119 si hg 735.

    RăspundețiȘtergere
  8. @giuliano57
    Daca te mai iei de Scorpio, te bat. Clar?
    @ Scorpio
    Nu introduc/em actiuni nefiresti. in cazul de fata autorul discriminarii e MApN. Deci, acesta trebuie sa plateasca.
    @BruceLea
    rog sa "cercetati" cine poate sesiza CCR inainte de promulgarea unei legi si veti gasi raspuns la intrebare.
    Noi nu putem intervenim la cei activi cu nimic. Incercam sa-i lamurim pe ai nostri care, oricum, unii nu inteleg nimic sau nu vor sa intelega.

    RăspundețiȘtergere
  9. Elena, Multumesc pentru interventie, ma descurc . Vrei sa imi scada cota ? Ce o sa zica colegii de blog cand o sa afle ca ma apara(la bataie , nu in jutitie) o femeie ? Apoi, ce faci, ii retragi mandatul, ca doar ce a primit sarcina de sindicat sa ma faca praf . Acuma i se revoca ordinul ?Daca da , atunci sa i rerevoce asa cum i s-a dat , pe sest nu ?
    Vizavi de actiuni nefiresti, nu mi se pare chiar asa de nefiresc (recunosc , sunt novice , dar gresit nu e ceea ce am spus eu) sa dam in judecata un organism care are ca principala sarcina apararea drepturilor noastre si nu o face . Trebuie facuti sa inteleaga ca sunt platiti din banii nostri sa ne apere pe noi nu sa faca jocul puterii . Asta era problema .

    RăspundețiȘtergere
  10. Fratilor, faptul ca postati ceva articole si de un timp incoace nu aveti nici o actiune sindicala concreta, va descalifica. Ce Dumnezeu facem ? Asteptam 25 Oct. sa ajung la voi sa fluier doua ore si sa plec acasa? Nu vedeti ca grupurile mafiote isi predau stafeta ? Clujul o cere, Craiova o cere, Severinul o cere , Timisoara vai mama ei, Cred ca e timpul sa facem ceva.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca este clar, tot SCMD ul este la plaja.

    RăspundețiȘtergere
  12. @micutzul
    gata, domnule, am revenit!

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Succes Departamentului Juridic al SCMD in greaua batalie, pe cale judecatoreasca, cu regimul Base-Boc.
    Rezolvarea problemei, poate, dupa caderea regimului Basescu.

    RăspundețiȘtergere
  15. Cum a decure azi judecata la Curtea de Apel?

    RăspundețiȘtergere
  16. pentru Toti de aici
    http://scmdfiliala1mehedinti.blogspot.com/2010/09/despe-scmd-in-arizona-usa-un-articol-in.html

    e super... asa trebuie sa fiti si voi in Romania

    ...si apoi tot de la Mehedinti ...

    "Declaratia zilei

    Traian Băsescu
    25. 10. 2009


    Este o armată căreia astăzi vreau să-i mulţumesc pentru ce a făcut pentru România, în timpul mandatului meu de 5 ani, o armată căreia îi voi fi recunoscător, o armată pe care o respect, o armată pe care noi toţi românii avem obligaţia să o respectăm şi să o cinstim.
    La mulţi ani, Armata României!"
    A fost ... Mesajul din ... 25 octombrie 2009!
    Cu nerabdare, il astept si pe cel din ... 2010! "

    RăspundețiȘtergere
  17. micutzul a scris:
    16 Septembrie 2010 la 11:58 am

    In aceste momente glorioase, pline de avant portocaliu, aduc un omagiu fierbinte clarvazatorului din fruntea tarii si partidului. Dupa lupte inversunate cu mogulii si hidra comunisto securista iubitii nostri carmuitori au reusit sa promulge legea care duce scumpa noastra tara in randul statelor sclavilizate. Potrivit iluminatelor prevederi ale legii omul de tip nou din tara noastra cu dragoste in suflet pentru partid si stimatii conducatori v/a muncii doar pana la frageda varsta de 65 de ani. Dupa implinirea acestor ani, tot restul vietii pensionarii se vor juca cu targi si carucioare si vor face de doua ori pe zi drumetii la cimitirele tarii pentru a se distra cu cei care au refuzat sa atinga aceasta varsta, fiindca nu au folosit bateriile…
    Pensia indestulatoare a 30 de pensionari v/a fi mai mult decat suficienta pentru ca pe rand , lunar, cate unul sa/si cumpere medicamente.Toti vor beneficia de asistenta medicala gratuita din partea medicilor romani de peste hotare, daca vor merge in Anglia, Suedia, Olanda, Germania….
    Apreciatul nostru conducator…..

    RăspundețiȘtergere
  18. ELENA acum am vazut anuntul cu manifestatia din 28.09. Transmite felicitarile mele conducerii SCMD . ASA DA !
    Am scris aici ca nu am timp de logari.

    RăspundețiȘtergere
  19. Preluat de pe Infomondo
    micutzul a scris:
    29 Septembrie 2010 la 11:18 pm

    Domnilor, este important ca ideile noastre sa nu degenereze. Daca se observa, pe toti ne/au iritat mai mult atacurile in directia statutului de militar ( nu spun nicidecum ca banii nu conteaza). Avand acestea in vedere , cei care ne/am respectat de/a lungul carierei stim ca eram legati de uniformele noastre, mai noi sau mai vechi, dar tot timpul intretinute.Este aberant sa ceri unui militar sa/si distruga uniforma , mai ales pentru a sensibiliza pe un ins ca baselu. Cat va trebuie sa intelegeti ca acest om nu are respect decat pentru bani si pentru el. S/a uitat secventa cu blaga, berceanu si videanu cand, imediat dupa alegeri au iesit de la o ciorba de la MAI ? Nu le ajungeai la nas, doar facusera un boss. Acum i/a zburat pe toti fara jena.
    In concluzie cred ca cel mai bine ar fi ca cei care au tinuta si carora le vine, sa vina in ea in 25.
    Sustin din nou ideea ca noi trebuie sa cerem desfasurarea mitingului la Cotroceni si numai acolo. Nu trebuie sa ne rupem in mai multe parti. De asemenea cred ca cel mai bine ar fi sa cream plutoane de 21 si sa defilam incontinuu asa cum stim noi pe muzica de mars adusa de SCMD. Fiecare pluton sa aiba in fata steagul Romaniei , steagul NATO si steagul UE.
    Fiecare pluton sa se opreasca in dreptul intrarii in palat si sa depuna steagurile UE si NATO.

    RăspundețiȘtergere
  20. SCMD face hartii dar fara un rezultat palpabil. Care a fost raspunsul CNCD ?

    RăspundețiȘtergere