vineri, 1 aprilie 2011

COMUNICATUL nr. 10 din 01.04.2011

1 - SCMD atrage atenția că ,,în laboratoarele portocalii” se pregătește un act normativ care să anuleze creșterile pensiilor recalculate. Se pare că obiectivul de economii la bugetul de stat, prin recalcularea pensiilor militarilor, s-a TRANSFORMAT ÎN EȘEC, întrucât s-au triplat sumele destinate acoperirii nivelului pensiilor recalculate.
2 – Circulă pe internet mesaje care indică faptul că președinții Curților de Apel au fost ,,instruiți”, în data de 07.02.2011, ca soluțiile date de aceste instanțe să fie în defavoarea noastră. Chiar dacă s-a desfășurat o asemenea ședință, avem încredere în magistrații care au verticalitate și care vor respecta spiritul legii, drepturile fundamentale ale omului și nu ,,sugestiile de moment”.
Această otravă, picurată în sufletele noastre, ar avea ca efect descurajarea în depunerea acțiunilor noastre la tribunale pentru anularea deciziilor de recalculare a pensiilor (Pasul 1b) și deciziilor de revizuire a pensiilor recalculate, și implicit pierderea războiului cu ,,ciuma portocalie”. Față de această manevră, țintele noastre sunt și rămân:
- Recâștigarea statutului de militar rezervist;
- Recâștigarea cuantumului pensiei vechi;
- Recâștigarea dreptului la muncă.
Nimeni și nimic nu ne va opri pentru a ne recâștiga aceste drepturi constituționale.

DEPARTAMENTUL JURIDIC 01.04.2011