miercuri, 11 ianuarie 2012

Atentie mare la taloanele de pensie!


Catre toti membrii SCMD

Doamnelor si domnilor colegi,

Din acest moment, este posibil ca pensiile sa vina diminuate, conform DECIZIEI DE REVIZUIRE. 

Va rugam sa verificati daca acestea sunt diminuate cu mai mult decat suma precizata pe decizia de revizuire,  in caz afirmativ insemnand  ca in situatia dvs. a inceput sa se opereze, pe langa scadere, si retinerea din urma a sumelor primite din ianuarie 2011 (drept “foloase necuvenite din drepturi de pensie”).

In aceasta situatie, imediat cum primiti talonul de pensie, va rugam sa verificati daca sunt precizate retinerile, sa ne informati rapid si sa trimiteti copia talonului la sediul central al SCMD. Repetam - numai daca, pe langa scadere, s-a operat si retinerea din urma, pentru ca, asa cum s-a anuntat, aceasta ar trebui sa inceapa din luna aprilie a.c. 

Daca opereaza retinerea, inseamna ca o fac ilegal, fara titlu executoriu (adica fara sa ma anunte ca imi retin lunar, din urma, suma de … lei) caz in care, potrivit Codului fiscal, putem sa contestam retinerea in tribunal, in termen de 15 zile.

In momentul in care se va produce primul caz de acest gen, SCMD va redacta un  model de contestatie in justitie, care va fi trimis la presedintii de filiale, cu instructiunile necesare. Ne trebuie insa, ca dovada, un prim talon, in care, pe langa diminuarea pensiei, sa apara si retinerile pe perioada ianuarie-decembrie 2011.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU