sâmbătă, 7 ianuarie 2012

In atentia tuturor membrilor SCMD, care au pe rol procese pe recalculare (pasii 1a si 1b)

Date fiind termenele stabilite sau declinarea competentei de catre unele complete de judecata (exemplu Craiova si Iasi), motiv pentru care judecatorii in cauza vor raspunde candva in fata propriei constiinte, a CSM sau a noastra, marea majoritate a proceselor noastre pe recalculare (pasii 1a si 1b), pentru contestarea deciziilor nule de drept primite la inceputul lunii ianuarie 201, sunt inca pe rol.
Din discutiile purtate cu Casa de Avocatura Gilca si Vasiliu, vineri, 06.01.2012, dar si din semnalarile multor presedinti de filiale din teritoriu, a reiesit ca unii judecatori executa ordinele Guvernului, primite inca din 17.02.2011 (avem probe in acest sens) declarand actiunea fara obiect, pe motiv ca paguba nu s-a produs si ca pensiile noastre au ramas aceleasi din punctul de vedere al cuantumului ca in decembrie 2010. Acolo unde nu o fac judecatorii, acestia sunt mintiti prompt in acelasi sens, de adversari, adica de reprezentantii MApN si MAI, unii cerand cu tupeu chiar sa prezentam taloanele ca proba.
Lasam la o parte faptul ca noi atacam nulitatea de drept a deciziilor de recalculare emise ilegal in plina perioada de suspendare definitiva si executorie a recalcularii, ca solicitam pastrarea naturii juridice a pensiilor noastre (statut) si ca avertizam de un an de zile ca ceea ce incasam lunar, incasam ilegal si ca sunt sume care vor fi returnate prin revizuire sau regularizare ca: “foloase necuvenite din drepturi de pensie”, de circa doua saptamani avem la dispozitie o proba care nu poate fi ignorata – DECIZIA DE REVIZUIRE.
Contrar minciunilor sustinute de trompetele guvernamentale, deciziile de revizuire care ne vin in val dupa 12.12.2011 stabilesc diminuari ale pensiei cu procente intre 10 si 70% pana in prezent. Mai mult, se pune problema restituirii sumelor primite, intre noul cuantum si cuantumul din decembrie 2010, retroactiv, de la 1 ianuarie 2011 pana la 31 martie 2012. Ceea ce inseamna ca noi am avut pensii diminuate inca din ianuarie 2011. Asadar, decizia de revizuire este o proba indiscutabila ca paguba s-a produs si ca actiunile noastre in justitie, pe recalculare, nu sunt “fara obiect”. 
Mai mult, unii judecatori au cerut expertize financiar-contabile inutile, pentru ca nici un contabil nu poate expertiza documentele care lipsesc. Este o dovada a faptului ca respectivii judecatori habar nu au de legislatia financiara care prevede, in caz de negasire a unui document, raportarea lui in termen de 30 de zile ca pierdut sau distrus si trecerea de catre institutia detinatoare la reconstituirea lui. Si aceasta cerere de “expertiza” este o magarie, menita sa tergiverseze judecarea si sa va mai ia din buzunare, inutil si ticalos, cateva zeci de milioane pentru plata ei. Si in aceste cazuri, in procesele pe recalculare, pasii 1a si 1b, decizia de revizuire cu cuantum scazut constituie o proba.
Tot vineri, 06.01.2012, la un complet de judecata al TMB, unul dintre colegii nostri, mai bataios, fost comisar sef cu studii de drept, in situatia in care tovarasii venisera pregatiti sa-i respinga actiunea pe motiv de “lipsa de obiect” a aratat decizia de revizuire recent primita, demonstrand astfel ca pensia lui a fost ilegal micsorata inca din ianuarie trecut.  Luat prin surprindere, completul a fost obligat sa o admita ca proba, dar a amanat pronuntarea, solicitandu-i tot felul de acte lipsite de sens intr-un proces admis si aflat in derulare de aproape un an.
Va transmitem asadar rugamintea, stimati colegi, ca, din acest moment, in procesele pe recalculare, pasii 1a si 1b sa aveti asupra dumneavosatra, la tribunal, ca proba, pe care s-o introduceti la dosar, si decizia de revizuire recent primita. Am aflat ca, juridic, reprezentantii ministerelor cu care ne judecam ar fi trebuit sa comunice judecatorilor decizia de revizuire, la fiecare caz in parte, dar n-au facut-o si nu o vor face, pentru ca, in aceasta situatie, si-ar semna singuri infrangerea.
Avem asadar pe rol procese in derulare pe recalculare, pe pasii 1a/1b si am inceput procesele pe revizuire. Cu alte cuvinte, fiecare dintre noi are, in tara, trei sanse sa castige in favoarea sa o hotarare definitiva si irevocabila:
·        pe pasul 1a
·        pe pasul 1b
·        pe revizuire
Indiferent cum o castiga, se va alatura celor peste 700 de colegi care si-au redobandit déjà statutul de militar in rezerva si pensia militara de stat (conexata la cresterile salariale ale activilor) in baza deciziilor initiale si a legilor ocupationale (speciale) in vigoare la data la care au trecut in rezerva.

Ca Guvernul, prin anonimii de la asa zisele case sectoriale de pensii, nu recunoaste hotararile definitive si irevocabile ale Curtilor de Apel din Romania, e treaba lui! Spre deosebire de profesorii sau grefierii aflati in aceeasi situatie, noi ii vom obliga sa le execute, apeland la executorul judecatoresc, in tara sau in instantele europene.
Cand va inceta batalia noastra juridica? Atunci cand toti cei care, de peste doi ani, isi bat joc de noi si trompetele lor de serviciu, vor fi obligati, prin justitie, sa ne plateasca despagubiri si daune morale pentru tot ceea ce am indurat.

Pentru noi si natiunea romana avem datoria sa invingem!
Honor et Patria ! Vae victis !

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU