vineri, 10 mai 2013

CASA DE PENSII SECTORIALA A MApN EMITE DECIZII DE REVIZUIRE A PENSIILOR PE BANDA RULANTA

         In virtutea unei inertii foarte paguboase, din multe puncte de vedere, Casa de Pensii Sectoriala a MApN trimite militarilor pensionati noi si noi decizii. Unele dintre acestea sunt de re-re-…-revizuire a pensiei legal stabilite in baza unor acte normative anterioare anului 2010,  altele fiind de recuperare a unor sume de bani incasate “necuvenit”, ca diferente intre unele decizii de revizuire emise din initiativa exclusiva  a casei de pensii.
         Emiterea acestor noi decizii creeaza o serie intreaga de probleme foarte serioase destinatarilor lor. Ele trebuie in mod obligatoriu contestate, daca titularii nu sunt de acord cu ele. Apoi se pot deschide actiuni in instanta de judecata, daca acest lucru nu s-a facut pana acum. In situatia in care actiunea este deschisa si se afla pe rolul unui tribunal, contestatia si noua decizie trebuie depuse la dosarul cauzei insotite de o declaratie pe propria raspundere, intocmita la sediul SCMD, din care sa rezulte intentia de a depune documentele la dosar inaintea expirarii termenului legal de 45 zile pentru primirea raspunsului la contestatie.
         Daca reclamantii au deja procese aflate pe rolul instantelor de recurs, aceste decizii nu sunt acceptate la dosar pe motiv ca sunt probe noi in cauza. Ramane varianta unui nou dosar. Aceasta varianta este posibila si in cazul in care actiunea anterioara a fost finalizata deja cu o hotarare definitiva si irevocabila defavorabila.

         Intelegand foarte bine situatia in care se afla foarte multi membrii de sindicat, Departamentul Juridic a redactat un memoriu adresat Avocatului Poporului (documentul poate fi vizualizat pe pagina centrala a SCMD), in speranta unui sprijin de natura juridica din partea acestuia.
         De asemenea, Departamentul Juridic va elabora saptamana viitoare, in colaborare cu avocatii care ne reprezinta in instantele de judecata, un nou model de contestare a deciziilor de revizuire, document care sa vina in completarea contestatiilor anterioare. Dupa aprobare, documentul va fi postat pe site-ul departamentului.