miercuri, 20 octombrie 2010

Opinii in legatura cu actiunile juridice pe care unii camarazi incearca sa le organizeze in paralel cu cele ale SCMD

__OPINIA NR 2______________________________________________________________ 
 
Stimate colega,
iti respect dorinta de a incerca si altceva decat multi altii. La fel de optimist am plecat si eu in urma cu un an in incercarea si credinta mea stupida ca voi castiga in Romania procesul contra MApN vizand anularea suspendarii pensiei, contactand in acest sens un avocat de renume si golindu-mi buzunarele ca un tampit si nerealist cetatean roman. Puteam sa angajez avocat si pe Dumnezeu ca rezultatul ar fi fost acelasi, adica RESPINGERE DE ACTIUNE.
Mai oameni buni, chiar nu pricepeti ca aruncati banii pe fereastra degeaba? Chiar n-ati priceput ca justitia este atat de bine platita (cititi numai ce drepturi au capatat magistratii in noua grila de salarizare fara sa mai vorbim de cei 60% de la inceputul anului si miliardele primite din urma!!!!) incat NICIODATA cat va exista base si bocaca la conducere nu veti castiga nimic?   
Din punctul meu de vedere, al unuia care a invatat o lectie costisitoare la buzunar de la politica si justitia din Romania, ar fi mult mai bine pentru toti aceea care vor sa faca un asemenea demers propus de tine, sa convinga si alti militari sa intre in sindicat, pentru a creste numarul nostru, implicit forta noastra financiara. In tara oricum nu vom castiga nimic. Sindicatul are profesionistii de care are nevoie pentru a parcurge in justitie pasii necesari ca sa ajungem la CEDO cu costuri aproape nesemnificative. Batalia cea mare se va da la CEDO; in tara va imbatati cu apa de ploaie, totul este doar iluzie, un vis prea frumos ca sa fie adevarat.
Mai meditati!
 
 - Dracula
 
 ___OPINIA NR 1_______________________________________________________________
In ultima vreme circula tot felul de oferte, ciudat doar membrii SCMD sunt asaltati, nu si cei  ai ANCMRR (apreciere neargumentata si imi cer scuze daca realitatea este alta), de inscriere pe liste la mai multi avocati care isi doresc sa ne reprezinte in instanta.
Va rog sa aveti in vedere ca SCMD  are un grup de juristi care se ocupa de atiunile in instanta si ca risipirea in mai multe directii are menirea de a ne slabi puterea financiara si de a ne dezorganiza, diminuandu-ne considerabil sansele de a merge pana la capat.
Multi au intrat in panica (e de vina si tacerea conducerii SCMD privind actiunile intreprinse dar s-a rezolvat prin comunicatul recent transmis).
Va rog sa aveti in vedere ca atata timp cat exista e sentinta de suspendare  a HG 735, orice alta actine identica este inutila (aduce doar bani in buzunarul avocatilor).
Pentru actiunile care vor urma dupa emitarea deciziilor de recalulare este prematur sa va angajati in contracte de asistenta.
Eu nu contest valoarea niciunui avocat care si-a manifestat interesul pentru cauza noastra. Va spun doar ca ceea ce a intreprins grupul juridic al SCMD, pana acum, este suficient.
Orice alta actiune va va scoate bani din buzunar fara sa va aduca ceva in plus.
Sunt multe variabile in joc: motiunea de cenzura, adoptarea legii unitare, miscarile de pe scena politica.
Este o perioada de asteptare si pregatire pentru razboiul juridic ce va urma.
Acum va veti angaja intr-un razboi fara un obiectiv precis.
Ati vazut si maniera imperativa prin care ni se cere sa ne decidem in 2-3 zile daca ne inscriem pe listele avocatului x, platind bineinteles; tocmai pentru a nu putea analiza situatia temeinic. S-a transmis acea stare de panica: nu facem nimic acum, pierdem totul. Nu este deloc asa.
Normele sunt suspendate, avem actiuni pe rol, trebuie sa asteptam rezultatele.
Pana la emiterea deciziilor individuale de recalculare (daca se va ajunge acolo) conduerea SCMD va lua o decizie privind avocatul care ne va reprezenta in instantele din tara si la CEDO.
Ganditi-va: suntem 10000. Impreuna vom avea o putere financiara suficienta pentru a putea duce procesele pana la capat fara eforturi individuale.
Desigur decizia va apartine.
Ionel Ujica

16 comentarii:

  1. A fost postat un mesaj"Sfatul Juristilor", lucru bun si de luat in consideratie, insa NU, repet NU sunt de acortd cu exemplele prezentate pentru ca NU au argumente si sustinere juridica.
    O pensie sub 2500 lei chipurile nu scade sau fff putin insa cele cuprinse intre 2500 si 4000 vor ajunge la sume ce variaza intre 1200 si 1700???!!!!!Pe ce baze un plutonier major cu pensie de 1700 de lei fara studii etc.....ramane sau ii creste pensia si un col, gl, dr, etc cu studiile de rigoare, la aceeasi vechime insa cu o pensie de 4000 sau putin peste va ramane cu suma invocata de dl. col jurist.dr. CHITU????Ce criterii stau la baza egalizarii pensiei unui col dr.ing,gl....etc cu cea a unui subofiter sau ofiter pensionar cu studii medii,etc!!!??Este posibil???!!!!Sa ne explice Dl CHITU!!!!!!daca ii convine/na/ sa aiba o pensie egala cu un subofiter!!!!!?????sau a unui oarecare fara studii sau ceva de genul acesta???De ce , ca a invatat mai mult si a ajuns col, gl, col.dr.?????
    Cred ca dl CHITU trebuie sa revina asupra exemplelor din mesajul pus pe siteul SCMD!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru dl.Col (r) just. mil dr. Florin Chitu: Dle col.depunerea cererii de a ni se extrage din state datele necesare eventualei recalculari a pensiei nu are niciun efect juridic. Situatia cu drepturile trebuie trimisa de noi la SERVICIUL
    PENSII MILITARE ŞI DREPTURI SOCIALE din Directia Financiar - Contabila si abia atunci isi face efectul.
    Si apoi, de ce nu v-ati trezit mai devreme cu indicatiile dvoastre pretioase ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu m-ai convins d-le.Col (r) just. mil dr. Florin Chitu, ai venit dupa ce a plecat trenul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate ca te-ai urcat in trenul care merge intr-o directie gresita. Si te pomenesti ca ai si alergat sa-l prinzi!!!! Pentru cei care s-au grabit ca fata mare la maritis.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru toti cei ce nu ati dorit sa va identificati prin nume(Oare ce pierdti daca nu va identificati prin nume?)Domul col. de just. mil. nu doreste nimic altceva decat sa ne faca sa intelegem si fiecare dintre noi sa alegem ce sa facem.Fiecare dintre noi apreciaza riscul si procedeaza cum doreste, intre doua rele sa o alegi pe cea mai buna.Procesele nu pot fi facute decat parcurgand pasii necesari si ceruti de instantele internationale, pentru ca acolo se va ajunge. Vom castiga la CEDO sau Luxemburg si se vor bucura copii nostrii mai tarziu. Sa dea DUMNEZEU sa ma insel! Este o opinie.Dragos Icleanu-scmdsector6.

    RăspundețiȘtergere
  6. As dori ca juristii angajati de SCMD sa acorde o mai mare atentie proceselor si renuntarii la spetele castigate in alte instante; foarte multi specialisti apreciaza ca "o mare greseala" renuntarea la actiunea in instanta de la BUCURESTI pentru anularea HG 735/2010, in urma "succesului"de la CLUJ.

    RăspundețiȘtergere
  7. Inteleg ca "Solicitarea eliberarii" adeverintei destinate recalcularii pensiei este prima parte a procedurii instituite de HG.735/2010. In momentul de fata aplicarea prevederilor HG.735/2010 este SUSPENDATA.
    Intrebare catre DEPARTAMENTUL JURIDIC:
    1) daca depun cererea de eliberare a adeverintei de venituri e posibil ca unitatea sa emita o astfel adeverinta;
    2) daca unitatea emite acest document, inseamna ca adeverinta in cauza este lovita de nulitate ?
    3) se poate, ulterior, recalcula pensia in baza unui document emis cu incalcarea legii ?
    4) cum poate fi considerata aceasta recalculare, valabila ?
    5) se poate considera ca adeverinta in cauza poate constitui proba pentru infractiunea de la art.271 C.P., chiar daca hotararea de suspendare a HG.735/2010 nu este irevocabila ?
    Cred ca afland raspunsul la aceste intrebari putem "pregati" o solutie de reactie foarte surpinzatoare si cu efecte "consistente".

    RăspundețiȘtergere
  8. De ce trebuie sa ne ducem la CNJ? Unde scrie acest lucru in lege? De ce trebuie sa ne inscriem la diferiti avocati si sa dam o gramada de bani cand putem sa cotizam la sindicat si acesta sa ne reprezinte interesele? Chiar nu intelegem ca fractionati nu realizam nimic? De ce ANCMRR este "Gica contra" tot timpul? De fapt cati membri mai are acest ANCMRR? Eu unul cred ca nu prea mai are si de aceea incearca sa dezbine si sindicatul.

    RăspundețiȘtergere
  9. Chiar acum am vazut pe tv ca ANCMRR se dezice de actiunile de protest ale SCMD din data de 25.10. Ce vrea acest ANCMRR? Uite asa ne batem cuie in talpa singuri. Cei din afara care vad acest lucru isi rad in barba si spun "da-i incolo ca nici astia nu sunt in stare de nimic". Oare asa trebuie sa ne perceapa opinia publica? Asa trebuie sa aparem noi in fata civililor?

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru bebe 58...... Buna seara.Ce vrea ANCMRR?Sunt orgoliosi caci,iata,au un concurent puternic (scmd)care nu are atitudine de servilism fata de diverse personalitati.Asta ii supara.Si in plus sunt nepregatiti din mai multe puncte de vedere,nu stiu cum sa procedeze,le este rusine sa aiba in organizatii disponibilizati ca noi, mai tineri decat ei.Intr-un cuvant au mentalitatile de autoritarim comunist dinaite de 1989.Ei nu se pot schimba. Eu asa ii percep. E o opinie personala. Dragos icleanu- scmdsector6

    RăspundețiȘtergere
  11. Pt. bebe58! Esti surprins cu ANCMRR? Eu nu! Acolo patronii spirituali sunt ministrul care ˝ne-a facut-o˝ si El Lider Maximo care a parafat ˝facerea˝ - deci la ce te aştepţi? Si eu sunt membru ANCMRR (cred ca nu m-au dat afara) si culmea este ca niciun membru ANCMRR din orasul meu nu este de acord cu demersurile conducerii centrale a ANCMRR ce suna clar a ˝invoiala˝. Am sesizat si acolo sus la ANCMRR, niciun raspuns, desi au trecut cele 30 de zile.
    Aşa ca pe 25 Octombrie, desi membri ANCMRR - tot ii huiduim pe reprezentantii portocalii la festivitati - ei nu au nimic in comun cu onoarea si demnitatea militarilor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru Gourkha.......Domnule, daca pe 25 sunt festivitati de depuneri de coroane pentru cinstire inintasilor nostri, in orasul dumneavoastra, cred ca nu este frumos si bine sa ii huiduiti pe portocalii in timpul desfasurarii festivitatii. Nu da bine la media atitudinea noastra de disponibilizati militari. Mai util ar fi sa-i huiduiti la sediile lor parlrmentare. Daca veniti in Bucuresti,veti vedea ce se va mai huidui. Dragos Icleanu-scmdsector6.PS-Daca aveti in orasul dvs. sedii parlamentare portocalii ar fi bine si va propun,sa le inaintati presonal, petitia cu recendicarile noastre.O puteti lua de pe pagina SCMD. Ii va durea sa stiti. Cu respect.

    RăspundețiȘtergere
  13. dragos si Gurca, acum inteleg de ce acest ANCMRR de care efectiv pana acum nici nu am auzit, cu toate ca in municipiu exista o asemenea organizatie si au incercat sa ne ia si pe noi sub tutela lor dar n-au reusit tocmai pentru faptul ca este condusa de niste reminiscente ale fostului regim si nu pot accepta nicidecum realitatea actuala, iar la ei totul se face pe "cale ierarhica". Noi suntem o filiala mai tanara a SCMD dar speram sa ne aducem si noi contributia la eforturile sindicatului pentru pastrarea drepturilor noastre legitime.

    RăspundețiȘtergere
  14. Pt. dragos. Am retinut - dar nu pot decide eu, rezervistii sunt cetateni liberi si nu pot garanta pt. reactia lor, eu ii vad insa din ce in ce mai nervosi. Raman la parerea mea ca daca portocaliii au ceva decenta ar trebui sa se abtina de a se prezenta la festivitati. Da - o parte dintre noi venim si la Bucuresti, in sprijin. Am cooptat deja o filiala SCMD - care a mai participat si la actiunile precedente pt. a nu avea probleme de recunoastere si integrare. Daca totusi avem, am retinut datele - te contactez personal. E usor sa ma identifici, urmareste numele.

    Cu aceeasi stima, un militar care refuza sa se aseze in genunchi!

    RăspundețiȘtergere
  15. Slugoi ai puterii au fost si vor fi. Sa fiti sigur ca cei care-l pupa in nume pe Basescu asa au facut si cu raposatul, profitand bineinteles de acest lucru.
    Pacat ca au ajuns la grade mari si nu-si dau seama ca Piratul conduce prin a dezbina.

    RăspundețiȘtergere
  16. Stimati colegi,
    Intrucat pe paginile SCMD circula o serie de informatii juridice eronate, mi-am permis unele precizari necesare informarii corecte, postate pe pagina intitulata "consecintele depunerii cererii la CMZ/CMJ - sfatul juristilor", unde pot fi consultate de doritori.
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere